avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Se poate considera indeplinita procedura de afisare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Se poate considera indeplinita procedura de afisare fara prezenta unui martor?

Buna,
Am o nelamurire in ceea ce priveste procedura de afisare, si anume: in data de 16.08.2017 (conform PV de indeplinire a procedurii de afisare) a fost afisata pe usa apartamentului unde locuiesc o solicitare din partea Politiei Rutiere de a comunica datele persoanei care a condus autovehiculul inmatriculat pe numele meu la data de 03.07.2017 fara a se consemna prezenta vreunui martor doar o mentiune scrisa cu pixul de catre agent cum ca " S-a efectuat fotografierea procedurii de afisare" eu fiind instiintat de acest lucru telefonic de catre un vecin. Fiind plecat in strainatate in interes de seviciu nu am reusit sa comunic politiei datele cerute in termenul specificat de ei (5 zile) si ca urmare la intoarcere m-am trezit cu un PV de contraventie intocmit in lipsa si expediat prin posta cu confirmare de primire pt. nerespectarea art. 39 din OUG 195/2002.
Intrebarea este daca procedura de afisare a fost corect indeplinita in acest caz si daca exista sanse de anulare a PV in instanta.
Multumesc anticipat pentru un raspuns competent.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 21:07, 3 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comunicarea procesului-verbal se face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului, operaţiunea de afişare consemnându-se într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.
Deci este foarte posibil ca in acel proces verbal de afisare sa existe semnatura unui martor si deci sa fie indeplinite toate cerintele afisarii.
Greu de crezut ca veti putea anula PV avand ca motiv lipsa martorului.

In schimb daca puteti dovedi lipsa dvs. de la domiciliu din cauza plecarii din tara poate puteti obtine avertismentul.
Buna dimineata, multumesc pentru raspuns.
Procesul verbal de afisare a fost lasat pe usa mea impreuna cu acea solicitare iar la rubrica martor, adresa, este tras linie ceea ce semnifica din punctul meu de vedere faptul ca nu a existat un martor.
In ceea ce priveste dovada lipsei mele din tara , lucrand ca sofer pe comunitate, as putea dovedi pe baza mesajelor de incarcare-descarcare, de pe telefonul mobil personal faptul ca in perioada 09.07.2017-29.08.2017 nu am calcat pe teritoriul Romaniei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2017
CalinPascan, utilizator
Pe procesul verbal de afisare exista doar acea mentiune facuta cu pixul de catre agent care spune" S-a efectuat fotografierea operatiunii de afisare"
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2017
CalinPascan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca in cazul dvs. se folosesc de probe materiale - respectiv foto - prin care sa dovedeasca afisarea la domiciliu, astfel fiind inutila depozitia unui martor care sa dovedeasca afisarea.
Pe acest temei nu veti putea obtine anularea PV in instanta.
Multumesc pentru raspuns.
Se pare ca voi plati 2 amenzi, cea pentru necomunicarea datelor si cea pentru viteza deoarece eu am fost la volan.
Oricum intentia mea nu era de a scapa de amenda pentru viteza dar chiar am fost in imposibilitatea de a comunica datele cerute sau de a ma prezenta la politie in intervalul de 5 zile.
Ultima modificare: Duminică, 3 Septembrie 2017
CalinPascan, utilizator

Alte discuții în legătură

Domnule presedinte subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut ... Daniel382942 Daniel382942 Domnule Presedinte Subsemnatul ..., domiciliat în ..., născut la Bolintin-Deal, posesor al CI seri ...., permis de conducere seria...nr ... (vezi toată discuția)
Proces verbal nedeclarare date politia locala popescuandrei1 popescuandrei1 Am primit prin posta de la politia locala un proces verbal prin care mi se comunica ca nu am respectat obligatia de a comunica datele de identificare ale ... (vezi toată discuția)
Instiintare politie prin posta dnc dnc Primit azi 18.06.2008 in conformitate cu prevederile art.39 din OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata si aprobata prin lege nr ... (vezi toată discuția)