avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... POPRIRE SALARIU
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

POPRIRE SALARIU

Buna ziua ! Am primit pentru angajat , din partea Primariei, o adresa de infiintare a popririi si un titlu executoriu pentru unul dintre angajatii nostri. Trebuie sa retin din venitul angajatului si fara a avea in mana o hotarare judecatoreasca ?Sub ce forma trebuie sa scriu actul prin care aduc la cunostinta salariatului aceasta ? multumesc !
Cel mai recent răspuns: terecote , utilizator 15:50, 6 Aprilie 2010
Titlul executoriu este temei legal al popririi, ca si hotararea judecatoreasca de poprire, care cu indeplinirea conditiilor legale, constituie tot un titlu executoriu.
Pentru aducerea la cunostinta angajatului, fie intocmiti un inscris in care comunicati infiintarea popririi si temeiul legal al acesteia (ceea ce nu este obligatoriu, angajatul fiind si el instiintat de organul emitent al titlului executoriu), iar daca sunteti institutie publica ce are ca angajat un functionar public puteti emite o decizie de executare a popririi, avind ca temei legal acelasi titlu executoriu, decizie pe care o comunicati angajatului.
Ultima modificare: Marți, 6 Aprilie 2010
ContSters36411, utilizator
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu prin executor judecatoresc anamaria81 anamaria81 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: un salariat este garant disjunct (a garantat pt o societate un imprumut la o banca). Societatea la care lucrez a primit o ... (vezi toată discuția)
Retinere salar stefiflavia stefiflavia va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)