avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea contractului de munca

:)buna.ziua, lucrez in doua locuri diferite, la unul cu o norma si la altul cu jumate de norma
la cel cu o jumate de norma vreau sa renunt definitiv si angajatorul mi-a zis ca ar trebui sa mai merg in preaviz 15 zile, dar eu am cerut lichidarea la zi, daca nu mai merg ce s-ar putea intampla??
va rog sa imi explicati

Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 16:01, 6 Aprilie 2010
Sa va desfaca disciplinar CIM pentru neprezentare la locul de munca, cititi prevederile CIM acolo e prevazut preavizul
Angajatorul la care aveti contract individual de munca cu timp partial va poate desface contractul de munca cf art. 61 lit a din codul muncii-abateri de la disciplina muncii
Daca nu va intelegeti cu angajatorul si nu picati de acord asupra modului de incetare a raporturilor de munca, faceti asa cum v-au recomandat colegele mele, mai sus: lipsiti nemotivat si va trebui sa va concedieze disciplinar.
Demisia

ART. 79 (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunica angajatorului încetarea contractului individual de munca, după împlinirea unui termen de preaviz.

(2) Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de munca sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de munca aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupa funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi producă toate efectele.

(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.

(7) Contractul individual de munca încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.

(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu isi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de munca.

Sfatul meu este sa discutati politicos cu angajatorul si sa ii explicati ca nu va mai puteti prezenta la locul de munca solicitand desfacerea contractului de munca pe cale amiabila , fara preaviz. In cazul in care nu intelege , nu va mai prezentati la serviciu si oricum va fi obligat sa va desfaca contractul de munca disciplinar.
Succes!
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie ioana b ioana b am o nelamurire cu privire la demisie.daca mi-am dat demisia de pe o zi pe alta angajatorul ma poate obliga sa stau 15 zile calendaristice in preaviz?dar daca ... (vezi toată discuția)
Lichidarea la zi iulyya19 iulyya19 buna am si eu nevoie de ajutorul vostru,am o prietena si vrea sa isi bage lichidarea la zii dar ii este friga sa nu ii scrie ceva in contract de munca. se ... (vezi toată discuția)
Termen legal de aprobare a demisiei papelena papelena Sotul meu doreste sa plece de la actualul job ,prima data a vorbit cu sefa lui si sau gandit sa gandit sa o faca prin acordul partilor ,intre timp lucrurile ... (vezi toată discuția)