avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident feroviar-rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident feroviar-rutier

In urma cu 4 ani am fost victima unui grav accident feroviar-rutier:ma aflam intr-o masina,cu doua usi, cu inca trei persoane,la volanul masinii aflandu-se o fata ,care nu avea permis si nici nu stia sa conduca fiind lasata, la volan, de prietenul ei.Aceasta a oprit masina pe calea ferata,ea si prietenul ei avand timp sa fuga,eu si cealalta persoana ramanand blocati in masina,fiind loviti de tren.
Datorita traumatismelor grave suferite,a faptului ca nu puteam da o declaratie.prietenul fetei a luat asupra lui raspunderea faptei ,declarand ca el a condus si ca motorul s-a defectat pe calea ferata.
Nu s-a facut expertiza tehnica a masinii.
In dosarul cauzei , fata,cea care a condus si a provocat accidentul,prietenul ei si cealalta persoana,care a fost surprinsa ,impreuna cu mine,de impact,au declarat in contradictoriu ,fiecare scriind cate doua declaratii,privind imprejurarile producerii accidentului, total contradictorie una de cealalta,ceea ce a dovedit ca nu si-au tinut minte minciunile si nici nu s-au inteles intre ei.Singurul lucru pe care l-au sustinut a fost acela ca prietenul fetei a condus.
Starea mea de sanatate,starea de soc in care ma aflam nu imi permitea sa particip la un proces,astfel ca am fost dusa pe brate in sala de judecata si influentata sa declar ca a condus prietenul fetei.
Eram practic o leguma din toate punctele de vedere,in sensul ca daca cineva imi spunea sa declar ceve,declaram,fara sa gandesc.
Pana si judecatoarea,procurorul,politia au vazut acest lucru,insa au acceptat derularea procesului in continuare.
Desi prejudiciul meu este deosebit de grav,in privinta daunelor civile nu s-a stabilit
nimic.
Desi intregul dosarul poate fii considerat nul datorita continutului sau,se mai poate face ceva pentru stabilirea vinovatiei si a imprejurarilor reale ce au dus la producerea accidentului?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:25, 11 Aprilie 2010
Trebuia sa va constituiti parte civila pana la citirea actului de sesizare si sa va precizati cuantumul prejudiciului.Trebuia sa vi se puna in vedere de instanta acest lucru.Daca nu vi s-a adus la cunostinta aceasta posibilitate, aveti cale de atac.
Daca va schimbati declaratiile acum riscati sa fiti acuzat de marturie mincinoasa( petrru ca sunteti doar p. vatamata, am inteles) daca ati fost audiat ca martor, la fel ca ceilalti. Daca dovediti ca la momentul declaratiilor nu aveati discermamant aveti sanse sa indreptati lucrurile.
Daca este tarziu pentru despagubiri aveti deschisa calea actiunii civile care este mai costisitoare insa si mai lunga.Consultati un avocat.
Problema fiind deosebit de serioasa,avand in vedere increcarea dvs de a schimba intr-un fel,cursul cerecetarilor desfasurate,dar si cele hotarate initial de o instanta de judecata,cred ca trebuie sa angajati un avocat care sa va sfatuiasca care ar fi cea mai buna atitudine pe care ar trebui sa o adoptati,existand si acest pericol al marturiei minncinoase,in situatia in care nu puteti dovedi o alterare a discenamantului in timpul urmaririi penale,dar si in faza de cerecetare judecatoreasca.
Mai curand ati putea fi suspicionat ca a existat o intelegere intre dvs.si autori,intelegere care nu a mai fost respectata de acestia din urma in raport cu pretentiile dvs.
Exista o vorba :" daca victima moare,de ce sa mai plateasca vinovatul ".Aceasta teorie este aplicata ,de multe ori,incercand a se invinovati victima,pentru ca oricum e moarta si nu mai poate declara.
Numai ca eu m-am trezit din coma.Mi-am revenit destul de tarziu si am facut apel,recurs,revizuire.Nu am fost acuzata niciodata ca mi-am schimbat declaratia,dar am pierdut in toate caile de atac .
Am incercat sa fac un rezumat a ceea ce s-a intamplat .
In privinta dosarului,nu exista un act care sa semene cu celalalt,nu s-au respectat procedurile de cercetare,ancheta,etc.Nu am avut parte de un proces echitabil,toate acestea reiesind din acel dosar ,precum si multe altele.
Am apelat la diversi avocati,insa ,in clipa cand citesc dosarul,se retrag .
Nu am fost acuzata,in schimb cei ce ,legal,erau insarcinati sa faca dreptate ,mi-au raspuns ca toata lumea stie ca am dreptate,insa cei vinovati de vatamarea grava suferita de mine,sunt tineri si nu merita sa le fie distrusa viata.
Este un dosar complex,ce arata multe nereguli intr-un sistem judiciar ce ar trebui sa serveasca dreptatea .In acest dosar cei trei care ,au fost in acelasi autoturism cu mine ,au participat in mod egal la producerea accidentului,insa felul in care au fost intocmite toate actele acelui dosar arata ca daca ei er fii inculpati,atunci ar fii inculpati si cei,ce au intocmit acel dosar.
Insa : "corb pe corb nu-si scoate ochiul".
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2010
aly_ioana, utilizator
Va inteleg nemultumirile si chiar frustrarea,dar in aceasta tara un principu de drept este acela ca"nimeni nu poate invoca necunoasterea legii"
Este o situatie reala,iar faptul ca "v-ati trezit tarziu" ,cum dvs afirmati,nu va mai poate ajuta la nimic.
Nu poate decat sa imi para rau.

Motivatia ca "sunt tineri" este o imbecilitate crasa din partea celor care au emis-o
Domnule mediator r.gabi ,eu nu am afirmat ca :"m-am trezit tarziu",am afirmat ca :"mi-am revenit destul de tarziu".
Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Accident de masina, refuz probe biologice ZimZum ZimZum ufff, ok, problema mea suna in felul urmator: Sambata noaptea la 3 jum am evitat o caruta si m-am rasturnat cu masina. Nu au oprit carutasii (eu nu imi ... (vezi toată discuția)
Accident cu complicatii alin-rpz alin-rpz Buna ziua, Doresc sa va cer informatii in legagura cu un caz putin mai complicat, tipic romanesc. In urma cu 1 an si cateva luni masina mea a fost implicata ... (vezi toată discuția)
Martor in penal, schimbare declaratie Alex89alexander Alex89alexander Buna ziua. Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac ... o sa va explic pe scurt . Un coleg de la munca avea carnetul suspendat , cu toate astea a condus fara ... (vezi toată discuția)