In urma cu 4 ani am fost victima unui grav accident feroviar-rutier:ma aflam intr-o masina,cu doua usi, cu inca trei persoane,la volanul masinii aflandu-se o fata ,care nu avea permis si nici nu stia sa conduca fiind lasata, la volan, de prietenul ei.Aceasta a oprit masina pe calea ferata,ea si prietenul ei avand timp sa fuga,eu si cealalta persoana ramanand blocati in masina,fiind loviti de tren.
Datorita traumatismelor grave suferite,a faptului ca nu puteam da o declaratie.prietenul fetei a luat asupra lui raspunderea faptei ,declarand ca el a condus si ca motorul s-a defectat pe calea ferata.
Nu s-a facut expertiza tehnica a masinii.
In dosarul cauzei , fata,cea care a condus si a provocat accidentul,prietenul ei si cealalta persoana,care a fost surprinsa ,impreuna cu mine,de impact,au declarat in contradictoriu ,fiecare scriind cate doua declaratii,privind imprejurarile producerii accidentului, total contradictorie una de cealalta,ceea ce a dovedit ca nu si-au tinut minte minciunile si nici nu s-au inteles intre ei.Singurul lucru pe care l-au sustinut a fost acela ca prietenul fetei a condus.
Starea mea de sanatate,starea de soc in care ma aflam nu imi permitea sa particip la un proces,astfel ca am fost dusa pe brate in sala de judecata si influentata sa declar ca a condus prietenul fetei.
Eram practic o leguma din toate punctele de vedere,in sensul ca daca cineva imi spunea sa declar ceve,declaram,fara sa gandesc.
Pana si judecatoarea,procurorul,politia au vazut acest lucru,insa au acceptat derularea procesului in continuare.
Desi prejudiciul meu este deosebit de grav,in privinta daunelor civile nu s-a stabilit
nimic.
Desi intregul dosarul poate fii considerat nul datorita continutului sau,se mai poate face ceva pentru stabilirea vinovatiei si a imprejurarilor reale ce au dus la producerea accidentului?
Cel mai recent răspuns:
Radu Gabrian , Mediator
19:25, 11 Aprilie 2010