avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martor in penal, schimbare declaratie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Martor in penal, schimbare declaratie

Buna ziua.
Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac ... o sa va explic pe scurt .
Un coleg de la munca avea carnetul suspendat , cu toate astea a condus fara carnet si intamplarea a facut sa intre cineva in el ( accidentul nu a fost cu victime dar destul de serios ) , acesta a fugit de la locul faptei , politia a venit la el acasa (la gasit dupa numerele de la masina etc.) iar el a spus ca nu el a condus masina si ca i sa furat ,intrebat cu ce a ajuns acasa ,el le-a spus ca eu l-am adus acada cu masina mea .
am fost chemat la politie si am dat declaratie ca eu nu l-am dus acasa iar in rest am declarat ca nu stiu absolut nimic legat de accident etc.
Acum el a declarat cum ca eu mint si ca defapt eu l-am dus acasa si a gasit si martori mincinosi care sa declare ca asa este ( practic el face asta ca sa scape , deoarece politia nu are dovezi momentan cum ca el a condus masina desi si ei stiu asta )

Intrebarea mea daca prin intamplare politia ii da lui dreptate ce risc eu pt marturie mincinoasa ? desi eu spun adevarul dar cum nu am martori iar el are persoane care mint pentru el ma astept la ce este mai rau .

Alex89alexander a scris:

intrebat cu ce a ajuns acasa, el le-a spus că eu l-am adus acasă...


De unde? Te pomenești că de la locul accidentului. Adică întrebare inteligentă pentru neuroni odihniți. Unde răspunsul, fără pauză de gândire, ar putea înseamna că era de mult gândit (pregătit).

Sau de la locul de muncă? (ați spus că e coleg de muncă). Dacă i-ar fi fost „furată” de acolo, ar fi „înălțat vreo două biserici și niște sfinți” pe locul gol într-u auzul mai multora sau, oricum, ar fi povestit ceva si pentru alte urechi.
Nimeni nu are de povestit vreun drum dacă nu s-a întâmplat ceva. Altminteri drumul de la birou până acasă nu-i vreo știre.
Și atunci, dacă unii prea știu și dvs. nimic, nici asta nu-i bine.

Dvs. nu ar trebui să vă faceți griji pentru ceea ce ați afirmat și era adevarat, ci pentru ceea ce NU ați spus, deși ați fost întrebat. Fiindcă o jumătate de adevăr nu mai reprezintă, uneori, decât o minciună întreagă.

Mărturia mincinoasă = Fapta martorului care, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase ori nu spune tot ce ştie în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale cu privire la care este întrebat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Decembrie 2016
romascanu, moderator
Asta stiu dar acum este cam tarziu sa imi schimb declaratia ?
Daca recunoasteti ca a fost minciuna inainte de a se judeca tarasenia in ce-l priveste, scapati de pedeapsa pentru marturie mincinoasa. Detalii pe [ link extern ] /
in realitate dumneavoastra unde erati in momentul producerii accidentului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minciuna in caz de complicitate. marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului ? xuser xuser Speta: X,Y,Z, sparg geamul la o masina, si se urca cu picioarele peste ea. Proprietarul suna la 112, cei 3 fug. Politia il prinde doar pe X. Acesta declara ... (vezi toată discuția)
Schimbare declaratie la politie ? r0bert r0bert Buna ziua. Acum 2 zile eram la un bar din oras cu niste cunostiinte. Unul dintre ei avea masina si bause in jur de 4 beri si s-a urcat la volan. Ne-am urcat ... (vezi toată discuția)
Furt auto sdsr1 sdsr1 As avea o intrebare: Un prieten a furat o masina din Bucuresti si a fost prins la Constanta. In declaratie a scris ca si eu as fi implicat in acest caz, desi ... (vezi toată discuția)