avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... accident feroviar-rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

accident feroviar-rutier

In urma cu 4 ani am fost victima unui grav accident feroviar-rutier:ma aflam intr-o masina,cu doua usi, cu inca trei persoane,la volanul masinii aflandu-se o fata ,care nu avea permis si nici nu stia sa conduca fiind lasata, la volan, de prietenul ei.Aceasta a oprit masina pe calea ferata,ea si prietenul ei avand timp sa fuga,eu si cealalta persoana ramanand blocati in masina,fiind loviti de tren.
Datorita traumatismelor grave suferite,a faptului ca nu puteam da o declaratie.prietenul fetei a luat asupra lui raspunderea faptei ,declarand ca el a condus si ca motorul s-a defectat pe calea ferata.
Nu s-a facut expertiza tehnica a masinii.
In dosarul cauzei , fata,cea care a condus si a provocat accidentul,prietenul ei si cealalta persoana,care a fost surprinsa ,impreuna cu mine,de impact,au declarat in contradictoriu ,fiecare scriind cate doua declaratii,privind imprejurarile producerii accidentului, total contradictorie una de cealalta,ceea ce a dovedit ca nu si-au tinut minte minciunile si nici nu s-au inteles intre ei.Singurul lucru pe care l-au sustinut a fost acela ca prietenul fetei a condus.
Starea mea de sanatate,starea de soc in care ma aflam nu imi permitea sa particip la un proces,astfel ca am fost dusa pe brate in sala de judecata si influentata sa declar ca a condus prietenul fetei.
Eram practic o leguma din toate punctele de vedere,in sensul ca daca cineva imi spunea sa declar ceve,declaram,fara sa gandesc.
Pana si judecatoarea,procurorul,politia au vazut acest lucru,insa au acceptat derularea procesului in continuare.
Desi prejudiciul meu este deosebit de grav,in privinta daunelor civile nu s-a stabilit
nimic.
Desi intregul dosarul poate fii considerat nul datorita continutului sau,se mai poate face ceva pentru stabilirea vinovatiei si a imprejurarilor reale ce au dus la producerea accidentului?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:25, 11 Aprilie 2010
aly_ioana a scris:

Domnule mediator r.gabi ,eu nu am afirmat ca :"m-am trezit tarziu",am afirmat ca :"mi-am revenit destul de tarziu".
Va multumesc pentru raspunsuri.

Imi cer sincer scuze,dar intelesul este acela al pierderii unor etape importante procesuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de masina, refuz probe biologice ZimZum ZimZum ufff, ok, problema mea suna in felul urmator: Sambata noaptea la 3 jum am evitat o caruta si m-am rasturnat cu masina. Nu au oprit carutasii (eu nu imi ... (vezi toată discuția)
Accident cu complicatii alin-rpz alin-rpz Buna ziua, Doresc sa va cer informatii in legagura cu un caz putin mai complicat, tipic romanesc. In urma cu 1 an si cateva luni masina mea a fost implicata ... (vezi toată discuția)
Martor in penal, schimbare declaratie Alex89alexander Alex89alexander Buna ziua. Am si eu o problema si nu stiu ce sa fac ... o sa va explic pe scurt . Un coleg de la munca avea carnetul suspendat , cu toate astea a condus fara ... (vezi toată discuția)