avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonusuri angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonusuri angajati

Buna ziua,

Spuneti-mi va rog daca exista vreo solutie de a acorda angajatilor bonusuri pe pana la 1000 RON fara a plati la stat CAS, CASS, Somaj, etc etc. Am incercat cu tichete cadou, dar se poate maxim 150RON si numai la anumite ocazii speciale. Am mai fost sfatuita sa inchei un contract cu o firma de publicitate si prin intermediul ei sa dau tichete cadou catre angajatii nostri. Destul de complicat.

Exista vreo alta varianta?

Multumesc mult.
O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 15:45, 9 Aprilie 2010
La tichetele cadou nu se retine decat impozitul pe venit (cei 16%) si puteti sa le dati pana la ce suma vreti dvs, nu pana la 150 RON. Cat despre evenimente, este se stabilesc prin regulamentul intern, incheiat intre conducatorul institutiei si reprezentantii salariatilor. Va dau exemple de evenimente uzuale:
- Paste;
- Craciun;
- 1 decembrie;
- ziua de nastere a salariatului;
- 8 martie;
- 1 mai;
etc.
Va multumesc pentru raspuns, dar din pacate am discutat un un reprezentant al companiei Sodexho si mi-a spus ca tichetele cadou se pot da numai la evenimentele pe care le mentionati si Dvs., sunt deductibile numai pana la 150 RON (probabil dupa 150 RON se calculeaza cei 16% de care vorbiti). Eu as vrea sa stiu daca exista alta posibilitate de a recompensa salariatii, fara a plati toate contributiile aiurea la stat si fara sa fiu conditionata de un anumit eveniment.

Multumesc mult.
Intr-adevar, tot ce depaseste 150 RON se impoziteaza cu 16%, asa cum am spus mai sus..."La stat" se organiza, pana anul trecut, un fond de premiere lunar, in cuantum de 2% din fondul de salarii. In functie de rezultate, din acest fond se acordau prime, insa tot supuse contributiilor fiscale.
V-as putea sugera trimiterea celor mai merituosi salariati la cursuri de perfectionare in sezon, la mare/munte/in afara, dupa posibilitatile companiei. Aici s-ar plati doar cursul si cazarea, fara nici un fel de taxe suplimentare:)
se mai practica sponsorizarea art 969 c. civ . parca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete cadou loredana1973 loredana1973 Buna ziua,va multumesc ca existati ! Am primit tichete cadou 100 ron,pe statul de plata mi s-a oprit impozit 16%,pentru aceasta suma.Este corect? LOREDANA (vezi toată discuția)
Societatea nostra doreste sa acorde tichete cadou salariatilor ... mihalache.pyramis mihalache.pyramis Societatea nostra doreste sa acorde tichete cadou salariatilor sai ca si cheltuieli sociale, in limita unei cote de 5% aplicata asupra valorii cheltuielilor ... (vezi toată discuția)
Cadou craciun: tichete cadou si bani ContSters73874 ContSters73874 Buna ziua, Unitatea a acordat de Craciun ”cadou” angajatilor [b]in valoare totala de 400 ron / pers[/b]., (total 10 angajati = 4.000 ron), ... (vezi toată discuția)