avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara dupa varsta de 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara dupa varsta de 18 ani

Buna ziua!
Fiica mea implineste 18 ani peste 2 luni si este eleva in clasa XI a.Ea doreste sa urmeze si o facultate/cursuri de zi . Am inteles ca trebuie sa-l cheme in judecata pentru a putea primi pensia in continuare .Ce acte trebuie atasate la cerere ? Imi recomandati sa angajez un avocat ? Pot cere/obtine cheltuieli de judecata(onorariul avocatului), daca atasez chitanta ? Ma puteti ajuta cu un model de cerere de chemare in judecata pentru plata pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 17:29, 11 Aprilie 2010
model de cerere nu exista. faceti una obisnuita, aratind pretentiile dv. anexind, in copie, dovada ca fiica dv. urmeaza cursurile de zi la o institutie acreditata.
Langa actiunea de chemare in judecata depuneti copia certificat nastere, adeverinta de la unitatea scolara unde este inscrisa fiica dvs. si copia sentintei anterioare prin care a fost obligat tatal la pensie. Indicati locul de munca al tatalui.
Daca va angajati avocat, cunoaste felul in care se formuleaza actiunea si vi se vor da cheltuielile de judecata.
Adaug faptul ca fiica dvs. trebuie sa aiba calitatea de reclamant, pentru ca este majora deja.....:)
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere prelungire pensie intretinere,copil major,dar inca la studii ContSters145300 ContSters145300 Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa-mi spuna cineva cum se intocmeste aceasta cerere de prelungire a pensiei de intretinere a copilului,pe care o sa ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere major Laura Laza Laura Laza Copilul major este in ultimul an de liceu. Cererea la judecatorie trebuie facuta de copil ? Modelul de cerere din 2010 mai este valabil ? ( am gasit pe forum ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani ro4teen ro4teen Buna ziua fiica mea devine majora peste 1 luna si as dorii sa stiu cum sa o ajut sa primeasca in continuare pensia alimentara din partea tatalui. Este eleva ... (vezi toată discuția)