Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara dupa 18 ani

Buna ziua

fiica mea devine majora peste 1 luna si as dorii sa stiu cum sa o ajut sa primeasca in continuare pensia alimentara din partea tatalui. Este eleva in clasa a XI-a.
Exista o cerere tip?
Cand poate sa depuna acesta cerere si ce documente este nevoie sa atasam la cerere?
multumesc si va doresc o zi buna
Cel mai recent răspuns: ro4teen , utilizator 11:32, 27 Aprilie 2011
Fiica dvs. va face o cerere in nume propriu la judecatorie de chemare in judecata a tatalui ei pentru plata pensiei fiind in continuarea studiilor. Va depune sentinta de divort a dvs., ultima hotarare de pensie , adeverinta de la scoala , copie certificat nastere .,Se poate judeca si in lipsa. Va indica locul de munca al tatalui.Daca nu stiti sa redactati cererea apelati la un avocat . Se vor plati si cheltuielile de judecata/.
Cu mentiunea ca, daca tatal va depune intampinare prin care va recunoaste pretentiile fiicei, instanta nu il va putea obliga la plata cheltuielilor de judecata.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara dupa varsta de 18 ani ContSters139936 ContSters139936 Buna ziua! Fiica mea implineste 18 ani peste 2 luni si este eleva in clasa XI a.Ea doreste sa urmeze si o facultate/cursuri de zi . Am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ValentinaGe ValentinaGe Fica mea a implinit 18 ani in luna februarie , dar ea inca este eleva la liceu in clasa a XII -a . Luna februarie a fost ultima in care a mai primit pensia ... (vezi toată discuția)
Rog un raspuns urgent - pensie alimentara major LUMI1971 LUMI1971 In data de 6 octombrie 2011 am depus cerere de majorare pensie alimentara pentru cei doi copii minori pe care ii am in intretinere.In sentinta din anul 2007, ... (vezi toată discuția)