avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj in strainatate

Daca o persoana a lucrat cu contract de munca in strainatate ,apoi a beneficiat de somaj ,la ce Institutie de Romania trebuie su se adreseze ca acestea sa-i fie trecute pe cartea de munca ?Sau poate beneficia de concediu de ingrijire a copilului hiar daca nu-i sunt trecute pe cartea de munca ?Mentionez ca indeplineste conditiile ,cu perioada de somaj de care a beneficiat in alt stat membru.
Cel mai recent răspuns: lenareg , utilizator 10:13, 12 Aprilie 2010
Beneficiaza de CIC persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Cele 12 luni se pot constitui si dacai ati lucrat cu contract individual de munca in strainatate, pe baza acordurilor guvernamentale bilaterale incheiate de Romania cu alte state.
Cererile pentru acordarea drepturilor prevazute de OUG 148/2005, reprezentand indemnizatie, stimulent sau alocatie de stat pentru copii, si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun, dupa caz, la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.
Deci nu este nevoie sa fie trecute pe cartea de munca? Trebuie prezentate actele doar la Primarie pentru a se verifica ideplinirea conditiilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului ioana roman ioana roman pot primi indemnizatie de crestere a copilului dupa perioada de contributie completa din romania si alocatie de copil din italia?mentionez ca nu am solicitat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestera copilului mireya mireya buna ziua.am o problema careia nu-i gasesc rezolvare.am fost plecata din tara timp de 3 ani din care un an de contract si 4 luni somaj ultima luna fiind ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate costysv costysv Pot beneficia de concediul de paternitate daca tatal si mama copilului nu sunt casatoriti? Mama poate beneficia de indemnizatia pt.cresterea copilului daca ... (vezi toată discuția)