avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... VA ROG SA-MI SPUNETI SI MIE IN CIT TIMP DE LA DECES SE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

VA ROG SA-MI SPUNETI SI MIE IN CIT TIMP DE LA DECES SE POATE FACE SUCESIUNEA SI CE IMI TREBUIE SI UNDE TREBUIE SA MA ADRESEZ

VA ROG FRUMOS SA-MI SPUNETI SI MIE ESTE UN TERMEN PUNTRU A SE FACE SUCESIUNEA ,TATAL MEU A DECEDAT 01.05.2008 CE TREBUIE SA FAC MAI ALES CA TREBUIE SA FAC DIVIZIUNE INTRE FRATI UNUL DIN FRATI APUNCIND SA RIDICE ACTUL DE PROPIETATE NU A INTRAT IN POSESIA DREPTURILOR CE SE CUVIN
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:13, 12 Aprilie 2010
Trebuie sa luati legatura cu un notar. Nu este tarziu nici acum sa faceti aceste demersuri.
Deschideti succesiunea la un birou notarial din raza teritoriala a ultimului domiciliu al defunctului. (tatal dvs.)
FRATELE LUI A RIDICAT TITLU DE PROPIETATE SI NU PUTEM INTRA IN POSESIA CELOR CE NI SE CUVIN
1. Nu mai scrieti cu majuscule, putem sa citim si literele normale:D
2. Notarul nu va dezbate succesiunea in lipsa TP original, asa ca va trebui sa va indreptati spre instanta.
Mergeti la primaria ultimului domiciliu al tatalui dvs si solicitati Anexa 24, impreuna cu un certificat de atestare fiscala cu bunurile detinute de defunct, in vederea dezbaterii succesiunii.
Tot de la primarie, solicitati ca registrul agricol sa va elibereze o copie xerox a TP (au cu siguranta, chiar daca inceraca sa nege).
Cu aceste documente, impreuna cu actele de stare civila ale tuturor mostenitorilor si certificatul de deces, deschideti actiune pentru dezbaterea succesiunii la judecatoria in a carei raza teritoriala si-a avut ultimul domiciliu defunctul, parat fiind fratele care detine TP si nu vrea sa-l prezinte.
Hotararea instantei echivaleaza cu certificatul de mostenitor eliberat de notariat. In baza acelei hotarari, veti putea face si partajul (puteti cere ca prin actiunea initiala sa se faca si iesirea din indiviziune, daca fratele nu este om de inteles).
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. ajutati-ma va rog. sava88 sava88 In urma cu aproape 4 luni tatal meu a decedat. Acesta detinea 2 aprtamente dintre care unul l-a trecut pe numele fratelui meu in urma cu cativa ani buni, ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac stefan_constanta stefan_constanta 01.05.2008 A DECEDAT TATAL MEU SI A RAMAS MAMA FRATELE MEU SI EU TATAL AVAND UN TITLU DE PROPIETATE ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor gabriella1065 gabriella1065 Vreau sa obtin certificatul de mostenitor , am intrebat la 3 notari si fiecare mi-a spus alte acte . Problema este ca pentru a obtine certificatul de ... (vezi toată discuția)