avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate construi casa pe un teren aflat in propr ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate construi casa pe un teren aflat in propr altcuiva ?

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un teren, care nu poate fi vandut decat cu constructie intabulata pe el. ( asa e restrictie in contractul de vanzare-cumparare). Nefiind nici o posibilitate sa-l cumpar, as dori ca actualul proprietar sa obtina certificatul de urbanism si proiectul de casa pe care il vreau eu, apoi eu sa incep sa construiesc casa, pana cand casa e gata si e intabulata. Fiind intabulata, imi poate vinde apoi terenul ... Exista o astfel de posibilitate ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: sorel_789 , utilizator 17:19, 20 Aprilie 2010
nu intelg de ce nu se poate semna acum contractul de vanzare cumparare.
cum suna aceea clauza care nu permite transmiterea dr de proprietate acum?
s-ar putea face un contract de vanzare cumparare cu termen.
Nici eu nu inteleg situatia asta...aveti grija in ce va bagati sa nu ramaneti cu banii dati...
e clauza in contractul de vanzare cumparare pe care il detine propritarul, nu stiu exact termenii, dar zice ca nu se poate instraina fara constructie intabulata. Si daca totusi se vinde e o clauza..un pact comisoriu de grad 4, conform careia, daca terenul e vandut, se desfiinteaza automat contractul de vanz-cump si terenul revine in proprietatea primariei. Asa ne-au zis cei de la primarie.

Vanzatorul e de buna credinta, il stiu, si tocmai de asta am mers la primarie sa intrebam ... acum incercam sa gasim o solutie ...
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
sorel_789, utilizator
dvs vorbiti de un pact comisoriu de grad IV. nu imi pot da seama despre ce este vorba...
va sfatuiesc sa consultati contra cost un avocat care sa va studieze actele.
cei de la primarie, in urma interventiilor, la rugamintea primarului, ne-au primit, si ne-au explicat ca proprietarul nu are voie sa vanda in conditiile actuale terenul. Eu nu vreau sa cumpar terenul, ca pe urma am nevoie de primarie pt a-mi elibera documentele necesare constructiei. ...

Intreb, daca exista vreo posibilitate, ca actualul proprietar sa obtina certificatul de urbanism si proiectul de casa pe care il vreau eu, apoi eu sa incep sa construiesc casa, pana cand casa e gata si e intabulata. Fiind intabulata, imi poate vinde apoi terenul. Dar as vrea sa stiu daca e posibila aceasta miscare ...

Alte discuții în legătură

Am cumparat o casa pe un teren care era grevat de o conditie rezolutorie. ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Am cumparat un imobil si un teren de la o societate comerciala. Respectiva societate comerciala a devenit proprietarul terenului prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil fara teren marcel.damaschin marcel.damaschin Se poate vinde de catre o societate o constructie din tabla, cu destinatie de spatiu comercial, fara a fi si proprietar pe teren? Si in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare vickm vickm Este obligatoriu sa merg la notar pt autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare? Daca nu este obligatoriu care ar fi avantajele? Ce taxe se ... (vezi toată discuția)