avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate construi casa pe un teren aflat in propr ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate construi casa pe un teren aflat in propr altcuiva ?

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un teren, care nu poate fi vandut decat cu constructie intabulata pe el. ( asa e restrictie in contractul de vanzare-cumparare). Nefiind nici o posibilitate sa-l cumpar, as dori ca actualul proprietar sa obtina certificatul de urbanism si proiectul de casa pe care il vreau eu, apoi eu sa incep sa construiesc casa, pana cand casa e gata si e intabulata. Fiind intabulata, imi poate vinde apoi terenul ... Exista o astfel de posibilitate ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: sorel_789 , utilizator 17:19, 20 Aprilie 2010
De ce nu mergeti la o consultanta juridica contracost?
Nu este indicat sa nu aveti avocat la redactare.
Trebuie sa intelegeti toate consecintele actului pe care vreti sa il incheiati.
Vreau sa merg, dar inainte de a merge vroiam sa ma asigur ca exista o posibilitatea de a putea cumpara acel teren, nu as vrea sa merg si sa mi se spuna : "nu se poate, imi pare rau".

Multumesc
Din ce ziceti se pare ca nu exista probleme.
Insa referitor la conditia rezolutorie...nu va recomand asa ceva...
Dar poate ca nu am inteles eu ceva bine.

avocat Claudiu Lascoschi
exista clauza respectiva, datorita careia, proprietarul nu poate vinde terenul.

in ce conditii primaria(primarul) ar putea supune in sedinta consiliului local, radierea sau scoaterea clauzei rezolutorii ?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o casa pe un teren care era grevat de o conditie rezolutorie. ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Am cumparat un imobil si un teren de la o societate comerciala. Respectiva societate comerciala a devenit proprietarul terenului prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil fara teren marcel.damaschin marcel.damaschin Se poate vinde de catre o societate o constructie din tabla, cu destinatie de spatiu comercial, fara a fi si proprietar pe teren? Si in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare vickm vickm Este obligatoriu sa merg la notar pt autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare? Daca nu este obligatoriu care ar fi avantajele? Ce taxe se ... (vezi toată discuția)