avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CAINE DE CURTE UCIS DE UN ANIMAL DE OM
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CAINE DE CURTE UCIS DE UN ANIMAL DE OM

Buna ziua

Am avut un caine la curte care mi-a fost ucis cu salbaticie si fara motiv de un animal de vecin de pe strada.Cainele se afla slobod in curte,poarta era inchisa si in lipsa mea de acasa,un vecin a deschis poarta prin fortare ,cainele a iesit la strada din instinctul de aparare a locului iar aceasta bestie de om l-a omorat si l-a ascuns ptr ca nu l-am gasit nicaieri. mentionez ca acest caine era femela,are pui de 6 zile si la ora actuala ma chinui sa salvez puii hranindu-i cu biberonul.nici nu au ochi saracii.

ce pedeapsa prevede legea din romania pentru cetatenii care comit astfel de fapte? nu am anuntat nici politia nici protectia animalelor,ieri s-a intamplat nenorocirea asta ,toata familia mea este inlacrimata,va dati seama ce simt copiii pentru catelusii de 6 zile ramasi fara mama.

multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 19:51, 20 Aprilie 2010
imi pare sincer rau, daca e asa
insa de unde stiti ca a omorat-o daca nu ati gasit cadavrul...
poate cateaua e sub trauma aia postnatala si-a fugit:(
Important este sa puteti dovedi cele afirmate,cu acte ,martori.
Daca puteti dovedi ca a intrat in curte prin fortarea portii,persoana la care faceti referire,puteti formula plangere penala pentru tulburare de posesie.
Sunt un iubitor de animale si imi pare sincer rau daca lucrurile s-au petrecut astfel cum aratati.
Din nefericire,astfel"jivine" exista,pentru ca daca ii numim animale,cred eu ca jignim intreg regnul animal
Imi pare rau si mie ,pt ca am si eu o cateluse de rasa care sta an casa.
In primu rand trebuie sa aveti dovezi sau martori sa puteti face ceva.
Legea animalelor este an vigoare ,dar am spus dovezi si martori sau daca aveti martori cand va amenintat vecinu ca o omoara.
Catelusi deschid ochii la 2 saptamani,multa bafta an cresterea lor.
de cand are puii,mai exact din 13 aprilie nu a plecat mai mult de 5-10 minute de langa ei.pana nu o gasesc ,vie sau moarta,nu pot aduce acuze nimanui,faptul ca lipseste de 30 de ore si acest vecin a amenintat ca imi va omora cainele,deoarece latra cand trecea el pe strada,ma face sa cred ca este adevarat ce am scris mai sus.vecinul a plecat de acasa,nu l-am gasit in ultimile 24 de ore.daca-l gasesc s-ar putea sa-l fac sa se impiedice pe gheata
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2010
GEO GEO GEO, utilizator
cautati un martor ai intamplarii printre ceilalti vecini ai dvs. cautati sa probati faptele vecinului

in cazul incalcarii legii de protectie a animalelor 205/2004, modificata de legea 9/2008, procedura de reclamare este urmatoarea: faceti o plangere scrisa la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSV) din localitate (in Bucuresti, DSV-ul se afla in curtea Spitalului Ilioara, sector 3, metrou Nicolae Grigorescu), pe care o lasati la secretariat si la care primiti un numar de inregistrare. In 30 de zile lucratoare trebuie sa primiti raspunsul scris la ea. Aceeasi plangere o lasati si la circa de politie cea mai apropiata si luati numar de inregistrare "

"Domnul Director ¹ / Comandant ²,

Subsemnatul ...... domiciliat in ....., identificat prin CI serie ... nr. ..., va aduc la cunostinta ca in data de ....... s-a petrecut urmatorul fapt: persoana .... a facut ..... (dati detalii ).
Aceasta fapta se incadreaza la art. 6 alin 2 lit a)...omorarea animalelor cu intentie din legea de protectie a animalelor 205/2004 modificata si completata de legea 9/2008.

In conformitate cu art. .6 alin 2 lit a.. din legea mentionata anterior , fapta constituie infractiune si se pedepseste cu amenda penala /inchisoare, dupa caz).

Martorii la acest incident sunt persoanele:
..... , tel. .....

Va rog sa luati de urgenta masurile care se impun.
Atasez prezentei reclamatii si legea de protectie a animalelor, in care sunt evidentiate prin subliniere articolele unde s-ar incadra fapta.

Nume, semnatura, e-mail, telefon
Data

---------------"
Cruzimile fata de animale sunt sanctionate cu amenda penala (1.000-10.000 lei) sau inchisoare (6 luni - 3 ani).
Nu lasati faptele josnice nepedepsite! Altfel, acesti indivizi vor continua sa faca rau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instigare la violenta sau nu?? DOTZ DOTZ Buna seara am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Locuiesc la tara si detin un caine de rasa Ciobanesc German pe care il tin liber prin curte. ... (vezi toată discuția)
Pot si amendata pentru apel fals / abuziv la 112 daca politistii refuza sa imi ia declaratie si pretind ca nu au constatat infractiune? Cristina1977 Cristina1977 Buna seara, Astazi am avut parte de o intamplare foarte nefericita. Vazand cum un vecin dintr-un bloc alaturat a aruncat in mod repetat cu pietre (pietre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am nevoie de ajutor, un vecin a trimis politia animalelor ... Kyom Kyom Buna ziua, am nevoie de ajutor, un vecin a trimis politia animalelor ca sa mi faca rau, avand ciuda mare pe caini. Au venit 3 politisti nici nu s au legitimat, ... (vezi toată discuția)