avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Pot si amendata pentru apel fals / abuziv la 112 daca ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Pot si amendata pentru apel fals / abuziv la 112 daca politistii refuza sa imi ia declaratie si pretind ca nu au constatat infractiune?

Buna seara,
Astazi am avut parte de o intamplare foarte nefericita.
Vazand cum un vecin dintr-un bloc alaturat a aruncat in mod repetat cu pietre (pietre mari, care si-au atins tinta) si a lovit cu o matura cu maner din lemn o catea care isi tinea puii de maxim o saptamana sub un balcon aferent unui apartament ai carui proprietari nu locuiesc acolo, am iesit si am intervenit sa lase animalele in pace atentionandu-i (erau doi baieti de maxim 22 de ani) ca reprezinta, cf legii 9 / 2008, o infractiune sa maltratezi un animal, precum si sa separi mama de pui - catelusa fugise de langa puii ei in urma bataii - m-au amenintat si pe mine, incurajati de tatal de la etajul 4 care urla, continuand ca oricum vor lua puii de acolo si vor avea ei grija sa nu mai fie picior de caine.
Am chemat politia prin apel la 112. Timp de 10 minute nu a sosit niciun echipaj, faptasii s-au ascuns in casa. Am sunat din nou rugandu-i frumos sa retina ca ma aflu xxxx, eram intr-o parcare din spatele unui bloc, sa nu confunde cu parcarea mica din fata. Mi-au spus ca a plecat un echipaj. Echipajul a sosit, erau 4 politisti, nu s-au legitimat, desi mie mi-au cerut Buletinul, pe care l-am prezentat fara probleme. Am relatat ce s-a intamplat, au luat niste notite foarte sumare intr-un carnetel, intr-un final a coborat mama tanarului care a batut cateaua, si probabil ca barbatul care o insotea era tatal. Numele acestor persoane eu nu il cunoastem, putusem doar sa vad unde locuiesc. Femeia respectiva a sustinut ca a fost muscata de catea, aratand o zgarietura de maxim 2 cm, extrem de superficiala, as putea spune ca un pui de pisica te poate zgaria mai rau. In plus, am intrebat-o daca poate face dovada muscaturii printr-un certificat medico-legal. Politistii au stat de discutii cu femeia, discutii neoficiale, i-am intrebat daca imi iau sau nu declaratie pt ca eu vreau sa sustin ceea ce am vazut cu ochii mei, adica acel tanar, care ulterior insasi femeia a recunoscut ca era fiul ei, batand in mod repetat catelusa si amenintandu-ma. Am insistat ca vreau sa depun plangere pentru aceste fapte, si politistii mi-au repetat ca nu este de competenta lor sa se ocupe de abuzurile asupra animalelor, pe masina cu care au sosit scria "Politia", iar pe uniformele lor "Politia Romana". I-am intrebat cum se numesc, si au refuzat sa se legitimeze. Au sustinut, in continuare ca abuzurile asupra animalelor sunt de competenta Asociatiilor de Protectie... I-am intrebat, dar daca eu vad ca se incalca legea pe cine pot sesiza? Cine poate sa intervina, cine asigura aplicarea legii? Un ONG??? Au continuat prin a spune ca daca vreau sa dau declaratie sa merg la sediul Politiei, le-am zis ca de ce sa merg acolo din moment ce ei sunt aici si eu lor le-am sesizat fapta? De ce nu vor sa inregistreze sesizarea mea? M-au amenintat, mai exact mi-au promis, la plecare, ca ma vor amenda pentru apel abuziv la 112, intrucat ei nu au constatat nicio infractiune.
Ceea ce v-as ruga sa imi spuneti este daca au intr-adevar o baza pentru a ma amenda, avand in vedere ca am fost acolo la sosirea echipajului am dat toate datele mele am dat buletinul etc. Am cooperat, nu i-am insultat.
Va multumesc mult
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Februarie 2013
Cristina1977, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mara2548 , utilizator 13:26, 4 Februarie 2013
Aceste aspecte nu sunt demne de un apel la 112, astfel incat sa perturbati activitatea echipelor de interventie !!!!!
Haideti sa lasam cainii maidanezi si sa ne orientam catre apararea unor drepturi ale persoanelor, (incluzand aici toata sfera de drepturi posibile). Chiar nu era cazul sa parturbati activitatea serviciului 112 pentru asa ceva, cu atat mai mult pentru faptul ca in timp ce aceasta echipa se deplasa catre Dvs, o alta persoana /persoane avea/u mult, mai mult nevoie de intervenirea acestui echipaj . Mai mult de atat, in privinta inregistrarii sesizarii, echipajul venit la fata locului nu are obligatia sa va inregistreze vreo cerere/plangere. Aceasta cerere/plangere sau cum vreti sa-i spuneti, o realizati Dvs prin deplasare la sectia de Politie, aceasta fiind singura modalitate der a obtine un numar de inregistrare al sesizarii
Cristina1977, ai facut un lucru deosebit si in toate tarile civilizate ai fi fost un erou la TV. Din pacate traiesti intr-o tara necivilizata. Cristina contacteaza te rog presa straina occidentala atasata la Bucuresti, pentru ca lumea civilizata sa ia Romania at face value, nu pseudodemocratie.
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2013
Mara2548, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuzuri grave ale politiei!!!!! Lauraella21 Lauraella21 Va rog sa ma ajutati si sa tratati cu seriozitate aceasta problema In fapt, la data de 09.08.2011, ora 10:00-10:30, am fost ridicata de catre 2 echipaje de ... (vezi toată discuția)
Catelusa mea a fost atacata de cainele altui proprietar ce pot sa fac alintutza88 alintutza88 Imi duceam catelusa Cane Corso in lesa la casa unde o tin dupa ce am luat-o cu mine intr-o excursie, iar in dreptul magazinului proprietarului cainelui, ... (vezi toată discuția)
Cum raspunde o persoana care provoaca cainii? dogarudobra dogarudobra locuiesc singura, si nu demult am avut un eveniment extrem de neplacut detin 2 femelecanine, castrate care nu sunt agresive, nici de rasa agrsiva in 7 ani nu ... (vezi toată discuția)