avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensie alimentara

Sotul unei angajate ne solicita, pe baza unei sentinete judecatoresti prezentate in copie, sa retinem pensie alimentara in cuantum de 1/3.
Putem opera aceasta retinere doar in baza cererii si a copiei sentineti, in ce cont trebuie sa facem viramentul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 27 Aprilie 2010
Contul trebuie sa vi-l comunice acea persoana ...
Procedura retinerii din salariu in baza unei hotararii judecatoresti a sumei ce constituie pensie de intretinere este reglementata in capitolul privind poprirea din Codul de procedura civila, respectiv la art. 453 si urm.
Iata cateva prevederi pe care trebuie sa le aveti in vedere.
- Pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, infiintarea popririi se dispune de instanta de fond, din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.
- Poprirea se infiinteaza fara somatie, prin adresa insotita de o copie certificata de pe titlul executoriu, comunicata celei de-a treia persoane, instiintandu-se totodata si debitorul despre masura luata.
In adresa de poprire se va pune in vedere celei de-a treia persoane (tert poprit), interdictia de a plati debitorului sumele de bani.
- In termen de 15 zile de la comunicarea popririi, iar in cazul sumelor de bani datorate in viitor, de la scadenta acestora, tertul poprit este obligat:
a) sa consemneze suma de bani;
b) sa plateasca direct creditorului suma retinuta si cuvenita acestuia. La cererea creditorului suma ii va fi trimisa la domiciliul indicat sau, daca este cazul, la resedinta indicata, cheltuielile de trimitere fiind in sarcina debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu magdalenacucu magdalenacucu Buna ziua, Se poate face porire pe salariu fara acceptul salaritului ? Cat este cota maxima de poprire din salariu? (vezi toată discuția)
Executare silita teobob teobob va rog sa imi spuneti daca inainte de a se emite o adresa de poprire de catre un executor judecatoresc in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si ... (vezi toată discuția)