avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... externare ortopedie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

externare ortopedie

sotul meu pe data de 10 aprilie ac., a fost accidentat grav si internat cu diagnosticul de politraumatism: femur stang fractura cu deplasare, antebrat stang ambele oase fracturate cu deplasare, antebrat drept fractura cu deplasare radius, coaste fisurate, deplasare de bazin, vertebra sacrala fisurata fara a ajunge la maduva, hemoragie interna in zona pelviana,...
A fost operat pe14 la picior , i s-a introdus o tija, iar pe 19 aprilie la ambele maini i s-au pus placute.
I s-a recomandat 3 saptamani repaus pe spate pentru refacerea bazinului.
Nu se poate recupera piciorul pana la vindecarea mainilor care va dura 6 saptamani. Cu toate acestea medicii vor sa-l externeze inainte de scoaterea firelor dupa 16 zile de internare. Ca sa-l iau acasa am nevoie de o ambulanta pentru ca inca nu poate sta in sezut, stau la etajul 5. dupa aceea va trebui sa vin peste o saptamana ca sa i se scoata firele, tot pe targa si sa stau la coada pe culoarele spitalului. e normal acest lucru? ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 07:44, 27 Aprilie 2010
Buna dimineata.
Dvs.in afara faptului ca doriti insanatosirea grabnica a sotului, lucrul cel mai important, ce doriti ,tragerea la raspundere a celui care l-a accidentat sau va deranjeaza atitudinea medicilor ?
Oricum daca a avut nevoie de peste 10 zile de ingrijiri medicale sotul,este fapta prevazuta de art.184,alin (1) sau (3), respectiv vatamarea corporala din culpa, raspundere penala fiind amenda sau inchisoare de la 3 luni la 2 ani.
Dar urmarirea penala porneste doar daca faceti in 60 de zile, plangere .
Privitor la cadrele din spital,nu va ramane decat sa vorbiti cu un avocat bun pentru faptele lor,ca sa va plateasca prejudicii sau acestia sa raspunda in alt fel civil sau chiar penal pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.
Mult succes si sanatate .
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident grav, medici superficiali si incompetenti amotida amotida Am avut un accident rutier, ne-a lovit o alta masina pierduta de sub control de un sofer beat, 5 persoane in masina mea. Urmari: -Eu (sofer) am suferit ... (vezi toată discuția)
Dosar politie pentru vatamare corporala aurelia56 aurelia56 Sotul meu a suferit un accident grav la 10 aprilie 2012, soldat cu fractura de femur, fractura antebrat mana dreapta, fractura antebrat mana stanga, fractura ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime oana000 oana000 In urma cu cateva luni am produs un accident , eu fiind la volan in urma caruia au rezultat 2 victime, pasageri in masina. Inr-un caz a fost vorba de rutura de ... (vezi toată discuția)