avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de odihna si somajul tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de odihna si somajul tehnic

Zilele de concediu de odihna sunt influentate de perioada de somaj tehnic?
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 14:53, 28 Aprilie 2010
da, somajul tehnic diminueaza zilele de concediu de odihna, intrucat in perioada somajul ui tehnic contractul de munca este suspendat -angajatul nu presteaza activitate.
Codul muncii
Art. 140.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuarea concediului de odihna getachifan getachifan Care din situatii diminueaza zilele de concediu de odihna(argumentati cu legislatia in vigoare) ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna Noelin Noelin In anul 2009 am avut dreptul la 27 de zile de concediu de odihna. In perioada 22.09.2009 - 31.12.2009 am fost in concediu medical si nu am reusit sa-mi ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii sau probleme intre angajat si angajator epre epre Angajatorul sustine faptul ca pe perioada concediului medical, contractul de munca este suspendat si in consecinta mi se diminueaza numarul de zile de concediu ... (vezi toată discuția)