avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma forteaza sa semnez un act ce implica apoi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma forteaza sa semnez un act ce implica apoi necorespundere profesionala

Lucrez la o companie multinationala de telecomunicatii de peste 3 ani de zile.

Anual ne sunt evaluate rezultatele si competenta profesionala in baza unor targeturi foarte ridicate, targeturi care practic sunt de neatins in contextul economic actual.

In toata aceasta perioada rezultatele mele au fost bune (peste limita impusa de target), chiar beneficiind de premii pentru top perfomeri, insa dupa cum spuneam mai sus in ultimile luni din cauza contextului economic targetul impus (mentionez ca a fost crescut) este absurd si de neatins, ceea ce a dus la neatingerea lor.


Datorita neatingerii targetului actual sunt pusa sa semnez un act prin care daca in termen de 3 luni nu imi imbunatatesc rezultatele va fi demarata “Procedura de evaluare a angajatului pentru necorespundere profesionala”.

Ne obliga sa semnam, amenintandu-ne prin diverse metode de la frauda pana la nesubordonarea sefului, avand in vedere refuzul de a semna acel plan .


Citat din Regulamentul intern:

”Responsabilitati si consecinte:
Responsabilitatea angajatului este de a-si imbunatati performanta conform celor mentionate mai sus. Managerul direct al angajatului il va sprijini pe angajat sa atinga obiectivele propuse.
Daca angajatul nu aplica Planul de Actiune sau reuseste sa aduca la indeplinire obiectivele propuse mai sus in teremenele prevazute, precum si in situatia in care dupa o perioada de 30 de zile de la aducerea la indeplinire cu succes a obiectivelor Planului managerul direct apreciaza ca nivelul de performanta al angajatului nu s-a imbunatatit, managerul direct va putea decide demararea Procedurii de evaluare a angajatului pentru necorespundere profesionala.”


Am nevoie de un sfat, cum trebuie sa procedez, ce presupune semnarea planului, ma poate oblige sa-l semnez?
Cel mai recent răspuns: ajutor2010 , utilizator 22:21, 29 Aprilie 2010
eu zic ca o actiune comuna a mai multor colegi ai dvs, poate convinge managerii sa reizuiasca targeturile sa puteti semna linistiti cu totii
Managerul direct al angajatului il va sprijini pe angajat sa atinga obiectivele propuse

Daca salariatul nu a atins obiectivele propuse asta inseamna ca nici managerul nu si-a atins obiectivul propus, adica nu a fost de nici un sprijin salariatului si obiectivelor firmei. Va avea parte de acelasi tratament evaluator?
Nu vor sa modifice targeturile.

Ma pot obliga sa semnez acel act ?
Acel act implica acordul meu in cazul in care nu indeplinesc targetul sa ma dea afara pentru necorespundere profesionala ?

Ma sfatuiti sa il semnez sau nu ? Daca da de ce, daca nu de ce.

Multumesc.
targetul impus (mentionez ca a fost crescut) este absurd si de neatins, ceea ce a dus la neatingerea lor.

Greu de raspuns asa ca va trebui sa decideti singur daca puteti atinge tinta impusa desi recunoasteti ca este absurda.
Trebuie totodata sa va aratati interesul fata de firma cat si faptul ca aveti curajul sa atacati asemenea tinte. Superiorii dv. ar trebui sa fie constienti ca numai impreuna puteti realiza ce va propuneti, fara amentinari sau santaj.
Aceasta problema nu mi se intampla numai mie. Suntem mai multi care intampinam aceasta problema.
Ei vor ca noi sa ne dam demisia. De ce? Pentru ca apoi sa angajeze alte persoane cu salariu de minim pe economie.
Vor sa semnam acest act ca apoi sa ne dea afara fara somaj prin necorespundere profesionala.
Alti colegi au ajuns in stadiul in care sunt amenintati sa isi dea demisa deoarece ei nu vor sa semneze acest act.

Alte discuții în legătură

Necorespundere profesionala Wollfe Wollfe .Buna ziua Prin Legea 40/ 2011 , s-a stabilit expres dreptul angajatorului de a stabili obiectivele de performanta individuala, precum si criteriile de ... (vezi toată discuția)
Semnez sau nu? blondumania blondumania Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti. Mi s-a pus în fata un document oficial al companiei in care e mentionat un plan de îmbunătățire a performantelor ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului pt necorespundere profesionala ContSters22096 ContSters22096 persoana care lucreaza intr-o societate care are ca obiect recuperare creante - este legal ca angajatorul sa solicite angajatului semnarea unui act aditional ... (vezi toată discuția)