avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetarea contractului pt necorespundere profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetarea contractului pt necorespundere profesionala

persoana care lucreaza intr-o societate care are ca obiect recuperare creante - este legal ca angajatorul sa solicite angajatului semnarea unui act aditional in care se stipuleaza ca daca tareget-ul nu a fost realizat x luni angajtorul are dreptul sa dispuna desfacerea ctr de munca pt necorespundere profesionala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:15, 20 Octombrie 2010
Salariatul poate fi concediat pentru motive de necorespundere profesionala, cu respectarea procedurii de cercetare prealabila, stabilita prin CCMN.

Posibilitatea angajtorului de a concedia un salariat pentru necorespundere profesionala este prevazuta in art.61 lit.e C.mun. Asadar nu este nevoie de un act aditional.
Performanţele profesionale concrete ale salariatului, în cazul concedierii pentru necorespundere profesională vor fi apreciate prin prisma criteriilor menţionate în contractul individual sau colectiv de muncă ori în regulamentul intern.
se doreste completarea CIM cu o clauza care stabileste in sarcina salariatului obligatia de a realiza un anumit target (acest lucru nu era specificat in ctr de munca)
Mi se pare corect acest lucru, dar sa se impuna ca neatingerea target-ului este motiv de necorespundere profesionala nu mi se pare corect ... necorespunderea profesionala presupune altceva decat atingerea unui anumit target.
am inteles opinia dvs si va multumesc. ma intereseaza insa daca este legal
Este legal daca se are si acordul salariatului, insa ar trebui ca printre obligatii sa aiba si drepturi acel salariat ... de exemplu, are obligatia sa atinga un target si daca il atinge sa fie recompensat, iar daca nu-l atinge sa fie sanctionat cu respectarea dispoyitiilor legale in vigoare.

Alte discuții în legătură

Neindeplinire target si neincasare creanta la scadenta DIANA  IONELLA DIANA IONELLA Buna ziua! Pentru un agent de livrari se poate redacta o decizie referitoare la consecintele pe care le poate avea neindeplinirea targetului si, de asemenea, ... (vezi toată discuția)
Are dreptul o companie sa acorde avertismente angajatilor pentru ca nu au atins unul sau mai multi indicatori care initial au fost doar orientativi ? mfa_ro mfa_ro Societatea la care lucrez isi desfasoara activitatea in comert,pentru o serie de bonusuri care se pot acorda trebuiesc atinsi anumti indicatori( de ex : ... (vezi toată discuția)
Ma forteaza sa semnez un act ce implica apoi necorespundere profesionala ajutor2010 ajutor2010 Lucrez la o companie multinationala de telecomunicatii de peste 3 ani de zile. Anual ne sunt evaluate rezultatele si competenta profesionala in baza unor ... (vezi toată discuția)