avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1094 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta ferestre - constructii vecine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta ferestre - constructii vecine

Locuiesc intr-un apartament dintr-o casa veche. Curtea si un apartament au fost retrocedate fostului proprietar. La ce distanta de ferestrele mele poate ridica cineva o constructie (inclusiv provizorie)? Va rog, daca se poate, sa imi indicati si textul de lege. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: dboariu , utilizator 23:02, 28 Aprilie 2010
Art. 611.C.civ. Unul din vecini nu poate face, fãrã consimtãmântul celuilalt, nici într-un chip, fereastrã sau deschidere într-un zid comun.
Art. 612. Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietãtii îngrãdite sau neîngrãdite a vecinului sãu, de nu va fi o distantã de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecinã.
Art. 613. Nimeni nu poate avea vederi piezis pe proprietatea vecinului de nu va fi o distantã de sase decimetri.
Art. 614. Distanta de care este vorba în cele douã articole precedente se socoteste de la fata zidului, pe care s-a deschis vederea, si, de vor fi balcoane sau alte asemenea, de la linia lor cea dinafarã, pânã la linia de despãrtire a celor douã proprietãti.
ideea este sa fiecel putin la o distanta care sa permita o luminare adecvata a incaperii si a servitutii de vedere..
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Petre Enache, Avocat
Margareta Stanciu a scris:

Art. 611.C.civ. Unul din vecini nu poate face, fãrã consimtãmântul celuilalt, nici într-un chip, fereastrã sau deschidere într-un zid comun.
Art. 612. Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietãtii îngrãdite sau neîngrãdite a vecinului sãu, de nu va fi o distantã de 19 decimetri între zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecinã.
Art. 613. Nimeni nu poate avea vederi piezis pe proprietatea vecinului de nu va fi o distantã de sase decimetri.
Art. 614. Distanta de care este vorba în cele douã articole precedente se socoteste de la fata zidului, pe care s-a deschis vederea, si, de vor fi balcoane sau alte asemenea, de la linia lor cea dinafarã, pânã la linia de despãrtire a celor douã proprietãti.

pai ferestrele mele si curtea exista de aproape 100 ani. numai ca acum ferestrele au ramas ale mele, curtea a fost retrocedata (probabil afara de fasia aceea de trotuar numita servitute), iar pe mine ma intereseaza, in aceasta situatie, la ce distanta de ferestrele mele poate ridica cineva o constructie sau un tarc pentru caine (o constructie mai mare probabil ca mi-ar lua lumina, iar tarcul de caini ar fi un dezastru, din cauza mirosului excrementelor etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul meu construieste o casa ce distante trebuie sa respecte fata de hotar si ce conditii Constantini C Constantini C eu stau pe o straduta cu multe case vechi un vecin vrea sa construiasca pe terenul sau ........ce distante trebuie sa respecte pt a nu ma afectat cum sa ma ... (vezi toată discuția)
Distanta de construire locuinta fata de hotar gaskoe gaskoe Bun gasit. Doresc sa construiesc o locuinta P+M. Partea din spate a casei are, conform schitelor din proiect, distanta de 90 cm fata de hotar. Dirigintele ... (vezi toată discuția)
Legislatia in constructii alex&mm alex&mm As ruga sa-mi spuna cineva daca exista vre-o lege care sa-mi interzica,la o cladire,amplasarea unui geam,cu vizibilitate spre curtea vecina,s-au spre cladirea ... (vezi toată discuția)