avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta intre case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta intre case

Vecinu a ridicat mansarda pe casa veche si inaltimea ei depaseste acum casa mea iar distanta intre case este de 1.60m din perete in perete si acum vrea sa faca acoperis inspre mine inainte era acoperisu cu sarpanta in curtea sa pt ca asa a fost intelegerea daca isi construieste casa la inaltimea casei mele la o distanta asa mica, practic casa lui este la o distanta de 10 cm de hotar.Intrebarea mea este daca poate sa faca acoperisul inspre mine fara acordul meu?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: fulgusor , utilizator 18:37, 26 Septembrie 2008
nu conteaza directia de inclinare a acoperisului daca pastreaza distanta legala intre cladiri
Art. 612. - Nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea asupra proprietati ingradite sau neingradite a vecinului sau, de nu va fi o distanta de 19 decimetri intre zidul pe care se deschid aceste vederi si proprietatea vecina.
Art. 613. - Nimeni nu poate avea vederi piezis pe proprietatea vecinului de nu va fi o distanta de sase decimetri.
Art. 614. - Distanta de care este vorba in cele doua articole precedente se socoteste de la fata zidului, pe care s-a deschis vederea si, de vor fi balcoane sau alte asemenea, de la linia lor cea dinafara pana la linia de despartire a celor doua proprietati.
Art. 615. - Tot proprietarul este dator a-si face streasina casei sale astfel incat apele din ploi sa se scurga pe terenul sau, sau pe ulite, iar nu pe locul vecinului sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta dintre locuinte li_a_she li_a_she ma judec de 4 ani cu un vecin care si-a facut o anexa la 27 de cm de zidul casei mele din cauza aceasta cand ploua apa se scurge pe peretii mei , nu pot nici ... (vezi toată discuția)
Ajutor odyle odyle Buna ziua am o casa cu Lg 112 si acuma ne certam cu vecinu ptr ca nu ne lasa sa mergem pe la el in curte sa reparam spatele casei cati mteri avem dreptul in ... (vezi toată discuția)
Vecinii stanciutiberiu stanciutiberiu buna seara! este normal ,ca vecinii nostrii de curte, sa aibe tevile de gaze montate pe spatele casei, aceasta fiind hotar despartitor- nu exista gard,casa ... (vezi toată discuția)