avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... spatiul verde din jurul blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

spatiul verde din jurul blocului

Buna ziua! De cativa ani, la parterul blocului unde locuiesc, s-a mutat (doar pe perioada de vara vin in jur de 2 luni) o familie de cetateni germani. Dansii au cumparat acest apartament pe post de casa de vacanta. Din momentul mutarii au inceput amenajarea spatiului verde din fata geamului dumnealor, fara sa ceara vreun fel de aprobare sau macar parerea noastra (precizez ca exista deja o gradina amenajata), a celor care locuim aici de vreo 30 de ani. Nu s-a opus nimeni modificarilor pe care dansii le-au adus micii gradini (trebuie sa recunosc faptul ca arata foarte frumos) intrucat nu am dorit sa intram in conflict cu nimeni. Acum vreo 2 ani, eu si inca o vecina am dorit sa plantam cateva flori, pe langa gard, astfel incat sa nu stricam aspectul. Doamna de la parter s-a aratat foarte deranjata ca intram pe acest spatiu si mai ales ca ne permitem sa plantam ceva acolo. Atitudinea dansei mi se pare deplasata deoarece, din cate stiu, spatiul acesta apartine primariei. As dori, daca se poate, sa ma lamureasca cineva care este norma legislativa ce reglementeaza regimul juridic al spatiului verde din jurul blocurilor. Doresc sa ii pot da si doamnei de la parter sa citeasca aceasta lege astfel incat sa nu ne mai ameninte ca daca mai calcam pe acest spatiu va angaja un avocat ca sa ne ceara daune pentru investitia facuta (investitia consta in aducerea unui nou pamant, gazonul pe care l-a pus si cateva floricele). Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: beeni , utilizator 20:06, 6 Mai 2010
Acel spatiu apartine domeniului public, asa ca lasati-o sa va dea in judecata.... Poate doar pentru motivul ca ii calcati gazonul. pe care, intre noi fie vorba, nu i l-a cerut nimeni. Deci montandu-l pe spatiul domeniului public, e ca si cum l-ar fi pus pe strada.....

Puteti sa va interesati la ADP de care apartineti despre proprietatea asupra acelui spatiu...
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si va doresc o zi cat mai buna :)
Acum, deh, ce sa zic?
Asa se raspunde la o amenintare ca v-ar chema in instanta.
Dar, tinand cont ca, totusi, si-a dat interesul sa faca "frumos" in spatiul verde, ar trebui respectata dorinta ei de a proteja acea suprafata, pentru ca la urma urmei toata lumea beneficiaza de "frumos", nu numai proprietarul cu pricina.
Eu sunt perfect de acord cu dumneavoastra ca toata lumea vrea un curatenie, dar faptul ca s-a apucat, cu de la sine putere, sa amenajeze respectivul spatiu, stricandu-l pe cel deja existent, nu consider ca ii da dreptul de a se comporta ca si cum i-ar apartine. Am observat tot mai des in Romania tendinta acesta a cetatenilor de "a se face stapani pe diferite spatii care, ori apartin domeniului public, ori sunt in indiviziune (exemplele cel mai des intalnite fiind cel al uscatoarelor si cel al balcoanelor comune)". Va doresc o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul verde din jurul blocului scor.pio scor.pio Va salut! Am si eu o intrebare va rog. Spatiul verde din jurul blocului apartine primariei sau asociatiei de proprietari? De ce va intreb. In urma cu un an, ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde 07Tan 07Tan Au voie copii (3-4) din bloc sa se joace ocazional cu mingea in sfertul a spatiului verde de langa bloc ? In zona nu exista spatiu special amenajat ... (vezi toată discuția)
Spatiul verde in jurul blocului drgaby drgaby Buna ziua, voi fi scurta in exprimare pentru a nu va rapi mult timp... 1. Unde se poate reclama un locatar care zilnic, de cateva ori, isi scoate cainele in ... (vezi toată discuția)