Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare

barbat nascut in 06.10.1952, vechime in munca de 37ani si 5 luni, in grupa II 19 ani .
cand pot sa ies la pensie sau daca in acest moment pot sa ies la pensie si in ce conditii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:36, 2 Mai 2010
Varsta standard pentru pensionare l.v. pt, dvs. este de 64 ani si 10 luni. pentru ca aveti 19 ani in grupa 2, reducerea varstei standard este cu 4 ani, deci 60 ani si 10 luni, cu stadiul de cotizare complet. In prezent, puteti cere pensie anticipata. cand impliniti 60 si 4 luni faceti cerere pentru limita de varsta.
Puteti beneficia de:
- pensie anticipata partiala incepand cu octombrie 2012, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;
- pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu octombrie 2013, respectiv la implinirea varstei de 61 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul pensiei CAMELIA JIMAN CAMELIA JIMAN VIN CU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA AM 32DE ANI MUNCITI DINTRE CARE 19 IN GRUPA 2 AVAND IN VEDERE CA SANT NASCUT IN APRILIE 1950.CAND POT IESI LA PENSIE (vezi toată discuția)
Despre pensie elena1012 elena1012 Sotul meu nascut pe data de 12.11.1949, are o vechime in munca de 37 ani, din care 7 ani in grupa a-2-a,are dreptul la pensie anticipata ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Calcularea varstei de pensionare mgeobrai mgeobrai Tatal meu este nascut in iunie 1952. Are 40 de ani vechime dintre care 3 ani si 7 luni grupa a II a calculata. Cand ar putea iesi la pensie? (vezi toată discuția)