avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu propietate

Problema se pune in urmatorii pasi :
-exista un act de vanzare-cumparare pentru o suparafata de teren intravilan, cu vanzatorul decedat;
-vecinatatile proprietatii sunt corect exprimate in act si se regasesc pe teren cu acuratete;
-suprafata terenului a fost calculata gresit si apare o diferenta de teren, 40 mp in plus, pe care cei de la cadastru au descoperit-o acum, stabilind si corectitudinea vecinatatilor.
-urmasii vanzatorului ar dori acum, o despagubire pentru diferenta de teren;
Intrebare :
-ce se poate face pentru intrarea in legalitate a actului de vanzare cumparare?
-au dreptul urmasii sa ceara despagubiri pentru suprafata de teren in plus, netrecuta in act?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 12:43, 3 Mai 2010
Daca cei de la cadastru au descoperit ca este o gresala de calcul a suprafetei,inseamna ca s/au facut masuratori. Ei au posibilitatea sa rectifice suprafata printr/o incheiere si sa treaca suprafata reala. Probabil in actul initial s/a trecut suprafata tabulara. Actul respectiv a fost incheiat de notar? Daca da, si notarul poate sa incheie un act aditional, sau o incheiere,care se va atasa actului initial.
Urmasii vanzatorului si cumparatorului ,nu au fost de rea credinta, ei nu au cunoscut acest aspect. Poate pe cale amiabila se pot rezolva pretentiile ivite.
In caz ca nu se intampla, se poate deschide o actiune si se pot cere daune pretentii,dar se vor stabili cu o expertiza agricola,care costa destul.
Ultima modificare: Luni, 3 Mai 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta de suprafata teren magdalena111 magdalena111 Buna ziua, Am cumparat un teren a carui suprafata reala este mai mare decat in acte. Diferenta de suprafata este de 11%. Cum as putea sa trec si aceasta ... (vezi toată discuția)
Rectificare notariala act vanzare cumparare crissty crissty Buna seara! Sunt interesat daca se pote face o rectificare notariala a unui act de vanzare cumparare a unui teren, la 3 ani dupa decesul vanzatorului. In baza ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare teren, va rog ajutor samy64 samy64 buna ziua va rog ajutati-ma .Mama mea a vandut un teren ingradit in suprafata de 2000mp situat in extravilanul municipiului Sighisoara la data de 08.mai .2006. ... (vezi toată discuția)