avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... delegare atributii de audit intern intr-o primarie
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

delegare atributii de audit intern intr-o primarie

Buna ziua.
Lucrez intr-o primarie dintr-o comuna de gradul III pe un post contractual.
As dori sa stiu daca prin dispozitie a primarului imi pot fi delegate si atributiile de audit intern.Mentionez ca am studii juridice si vechime in specialitate de 5 ani.
In cadrul organigramei avem prevazut un post de auditor care nu a fost ocupat niciodata din cauza salariului care este foarte mic.
Eu detin o alta functie in cadrul institutiei dar as vrea sa imi fie atribuite prin dispozitie a primarului si atributii pe audit.
Intrebarea mea este daca primarul imi poate delega prin dispozitie si atributii pe audit intern.
Multumesc
Avand in vedere faptul ca in primarie auditorul urmareste executia bugetara si modul de efectuare a operatiunilor contabile, cred ca pentru asa ceva se cer studii economice, nu juridice...parerea mea
De la ANFP mi s-a spus ca pot fi cerute pentru auditor studii juridice sau economice.este vorba de auditul intern care cuprinde toate compartimentele din cadrul unei primari.Vor fi auditate toate compartimentele nu numai compartimentul contailitate.este o distinctie intre auditul intern si auditul financiar.
Intrebarea mea era daca prin dispozitie a primarului imi pot fi delegate aceste atributii.
Similar se procedeaza si in cazul controlului financiar preventiv.
Pai cu criza asta si cu angajarile blocate...eu zic ca se poate. Mai ales ca si legea 330 permite personalului contractual cumulul de functii... (nu cred insa ca se poate acorda vreo retributie suplimentara...)
cand spuneti retributie suplimentara va referiti la sporul de complexitate de 25% care se poate acorda pentru auditori?
Acest spor nu este inclus in salariul de baza si este prevazut de Legea nr., 672 privind auditul public intern
Eu nu doresc sa preiau postul de auditor. Eu vreau doar sa imi fie delegate atributiile de auditor prin dispozitie.Este similar cu atribuirea atributiilor de control financiar preventiv.

Alte discuții în legătură

Spor de auditor nicolina01 nicolina01 Buna ziua, am si eu o intrebare:daca stie cineva care este sporul de auditor pentru o persoana incadrata la o unitate bugetara (primarie) pe post de ... (vezi toată discuția)
spor pt.control financiar preventiv sorin dan sorin dan Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva sa inteleg si eu cum aplic de la 1 ianuarie 2010 spor pentru complexitatea muncii( spor pt. control financiar ... (vezi toată discuția)
Externalizare audit intern harnagea eridenta harnagea eridenta in conditiile cin se pune tot mai mult reducerea de personal si reducerea chelt.cu salarii de ce nu vrea min.de finante sa permita externalizarea activitatii ... (vezi toată discuția)