avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de auditor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de auditor

Buna ziua,
am si eu o intrebare:daca stie cineva care este sporul de auditor pentru o persoana incadrata la o unitate bugetara (primarie) pe post de auditor;mentionez ca este personal contractual si este abslovent de stiinte economice fara cursuri speciale in domeniul auditului.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:37, 18 Mai 2010
Lege nr. 672/2002, legea privind auditul public intern
Art. 18
(1) Auditorii interni care sunt functionari publici sunt selectati si au drepturile, obligatiile si incompatibilitatile prevazute de Statutul functionarilor publici.
(2) Numirea sau revocarea auditorilor interni se face de catre conducatorul entitatii publice, respectiv de catre organul colectiv de conducere, cu avizul conducatorului compartimentului de audit public intern.
(3) Auditorii interni au un nivel de salarizare corespunzator ierarhiei acestei functii in cadrul sistemului de salarizare a functionarilor publici; totodata auditorii interni beneficiaza de un spor pentru complexitatea muncii de 25%, aplicat la salariul de baza brut lunar.
(4) Pentru auditorii interni care nu sunt functionari publici selectarea, stabilirea drepturilor si obligatiilor se fac in concordanta cu regulamentele proprii de functionare a entitatii publice, precum si cu prevederile prezentei legi.
conform legii 330 se mai acorda sporul de complexitatea muncii pentru auditorii publici interni in cuantum de 25%???
Conform legii 330/2009, se pot acorda sporuri in afara salariului de pana la 30% din salariul de baza...Problema este ca legea 330, la intrarea ei in vigoare, a stipulat si ca abroga orice alte dispozitii contrare de stabilire a drepturilor salariale. Asa ca, desi acest articol din legea 672 nu este abrogat expres, unele prefecturi considera ca este abrogat tacit... Ce sa va zic...incercati o dispozitie de acordare si vedeti ce zice prefectura...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de complexitate pentru auditorul intern flexi flexi Cum pot aplica sporul de complexitatea muncii pentru auditorul intern conform legii 330/2009: - ca o suma compensatorie cu caracter tranzitoriu; - ca procent. (vezi toată discuția)
Delegare atributii de audit intern intr-o primarie Catalina Cabun Catalina Cabun Buna ziua. Lucrez intr-o primarie dintr-o comuna de gradul III pe un post contractual. As dori sa stiu daca prin dispozitie a primarului imi pot fi ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil / spor audit iordache_stefania iordache_stefania Am o rugaminte si poate ma ajuta si pe mine cineva. In anul 2008 in luna iunie am intrat in concediu de crestere copil pana la doi ani. Mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)