Bine v-am gasit! Acum cativa ani am vandut un autoturism fara al radia, am facut doar o chitanta de mana cu cumparatorul, chitanta pe care este trecut doar numele cumparatorului, acesta neavand in acel moment buletin sau carte de identitate, acesta fiind si motivul pentru care am amanat incheierea unui contract de vanzare-cumparare cu el. Evident ca dupa un timp si-a schimbat numarul de telefon si nu am mai reusit sa dau de el, din pacate toate actele sunt la el, in aceste conditii radierea masinii este posibila (numai) in instanta?
Multumesc anticipat!
Dacă nu-l puteţi găsi pe cumpărător pentru a-l convinge să radiaţi autoturismul de pe numele dv., sau îl găsiţi dar nu este de acord cu aceasta, singura soluţie este în instanţă (vă recomand să citiţi topicul de la început pentru a găsi răspunsurile căutate în speţă şi pentru a nu ne mai repeta...) dar, în prealabil, trebuie NEAPÃRAT să aflaţi adresa cumpărătorului, altfel nu puteţi apela nici la instanţă, deoarece cererea de chemare în judecată TREBUIE să conţină numele şi adresa părţilor, penrtru a se îndeplini procedura de citare, cu atât mai mult cu cât, de exemplu POPESCU AUREL pot fi 1000 de persoane în orasul Buhuşi, dar numai un POPESCU AUREL v-a cumpărat autoturismul, dacă înţelegeţi ce vreau să spun...
Astfel, vă recomand fie să faceţi demersuri de a afla, prin vecini, cunoştinţe etc. adresa cumpărătorului iar în caz contrar, să faceţi o cerere la S.C.L.E.P. din localitate pentru aflarea adresei menţiunii. Puteţi apela şi la cartea de telefon, poate aveţi succes... Merită orice pistă de urmat ca să nu mai plătiţi impozitul auto pentru fiecare an trecut de la data înstrăinării maşinii...;)
buna ziua. Tot cu o problema de genul ma confrunt si eu insa la mine stau tocmai pe dos lucrurile. Am cumparat o masina de la un samsar. Dupa ce am cumparat-o m-am inteles cu proprietarul masinii care figura in CIV sa ma duc la dansul si sa facem actele direct intre mine si dumnealui si sa-mi dea radierea fiscala a masinii pt a o inmatricula. Initial mi-a spus ca nu e problema, apoi la cateva zile mi-a spus ca nu vrea sa-mi dea radierea masinii din n motive apoi din nou la alte cateva zile mi-a cerut suma de 600 ron pt a radia fiscal masina si pt a semna talonul masinii care nu era semnat. Am fost la dumnealui in localitate, i-am dat respectiva suma de bani cu o chitanta de mana pt care a semnat si cu martori si prin care isi lua angajamantul ca in termen de 10 zile sa radieze masina. L-am sunat la tel din nou dupa 10 zile si m-a informat ca nu are de gand sa radieze masina sau daca tin neaparat s-o radiez sa-i mai dau inca 1.200 ron (are datorii la financiar de 1.600 ron). Nu stiu cum sa procedez. Va rog sa-mi dati un sfat. Eu vreau neaparat sa inregistrez masina pe numele meu.
Singura solutie este sa-l dati in judecata atat pe cel care v-a vandut masina cat si pe cel care figureaza ca proprietar al masinii pentru a se constata vanzarea autoturismului si pentru obligarea proprietarului de a radia masina de pe numele sau, iar in caz contrar, hotararea ce se va pronunta sa tina loc de act pentru radiere.
Angajati un avocat! Veti avea nevoie...;)
Subscriu,
Singura solutie este sa-l dati in judecata pe cel care va vandut masina si cu care banuiesc ca ati incheiat un contract, si sa-l chemati in subsidiar si pe cel care figureaza pe CIV si nu doreste sa faca aceasta radiere.
Urmand ca prin hotararea ce se va pronunta de catre instanta sa se hotarasca radierea.
Imperios necesar consultarea unui avocat , daca nu aveti experienta.
Succes