avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

buna seara,

am si eu urmatoarea intrebare, dupa decesul mamei am facut succesiunea si tatal meu si sora mea au cedat partea lor de drept mie astfel acum eu detin 50% din apartament si tatal meu 50% , poate oricare dintre ei sa modifice aceasta decizie, succesiunea a avut loc acum 7 ani

multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:06, 6 Mai 2010
Declaratiile de renuntare si-au produs efectele si nu mai pot fi modificate.
Buna seara.

Dupa renuntarea nu se mai pot razgandi.
Puteti sa stati linistit.

Cu bine!

av. Emilia Ene

in ce conditii legale poate sa aduca tatal meu o alta persoana in casa ?
acum locuiesc cu sotia si tatal meu iar el vrea sa mute pe cineva in casa; ma pot impotrivi sau nu si in ce conditii?
singura solutie este doar un proces de iesire din diviziune?

multumesc anticipat pentru raspuns
Se poate face si un partaj de folosinta, fara sa iesiti din indiviziune, de ex. tatal dvs. foloseste 1 camera si dvs. 1 camera, restul dependintelor la comun.
De principiu poate sa aduca o persoana in casa, dar si dvs. puteti sa actionati acea persoana in judecata cu o cerere in evacuare.
Atata vreme cat prin aducerea in casa a unei persoane straine nu va este stanjenita exercitarea dreptului de proprietate, nu-l puteti impiedica sa aduca in casa acea persoana.

Solutia definitiva este partajul, iar cea provizorie o impartire in fapt a folosintei, daca aceasta este posibila.

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune,uzufruct viager,vanzare drept mostenit/donat Aneta Marin Aneta Marin Buna ziua Eu si sora avem in proprietate,pe langa dreptul de mostenire in urma succesiunii dupa tata, donatia facuta de catre mama in mod egal,10/16 dintr-un ... (vezi toată discuția)
Mostenire mariana26 mariana26 Buna ziua, in urma succesiunii dupa parinti detin pamint si o casa in indiviziune cu fratii mei dintre care unul a decedat dupa moartea tatalui meu , mama ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristianx004 cristianx004 In martie 2008 a decedat tata ....am dezbatut mostenirea:un apartament cu trei camere si o dacia logan...costurile le-am suportat eu(sora si mama au renuntat ... (vezi toată discuția)