avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declansarea conflictului de interese
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declansarea conflictului de interese

Declansarea conflictului de interese


In toate cazurile in care intr-o unitate exista premisele declansarii unui conflict de interese, sindicatele reprezentative sau, in cazul in care in unitate nu este organizat un astfel de sindicat, reprezentantii alesi ai salariatilor vor sesiza unitatea despre aceasta situatie. (articolul 14, alineatul 1 din Legea nr. 168/1999)
Sesizarea privind premisele declansarii unui conflict de interese se poate face doar in perioada negocierii contractelor colective de munca si poate avea ca obiect numai stabilirea conditiilor de munca.
Sesizarea se face in scris, cu precizarea revendicarilor salariatilor, inclusiv a motivarii acestora, precum si a propunerilor de solutionare. Conducerea unitatii (angajatorul) este obligata sa primeasca si sa inregistreze sesizarea astfel formulata. (articolul 14, alineatul 2 din Legea nr. 168/1999)
Cerinta prevazuta la alineatul (2) se considera indeplinita si daca revendicarile salariatilor, motivarea acestora si propunerile de solutionare sunt exprimate de sindicatul reprezentativ sau de catre reprezentantii alesi ai salariatilor cu ocazia primirii la conducerea unitatii si daca discutiile purtate au fost consemnate intr-un proces-verbal. (articolul 14, alineatul 3 din Legea nr. 168/1999)
Conducerea unitatii are obligatia de a raspunde in scris sindicatelor sau, in lipsa acestora, reprezentantilor salariatilor, in termen de doua zile lucratoare de la primirea sesizarii, cu precizarea punctului de vedere pentru fiecare dintre revendicarile formulate. (articolul 15 din Legea nr. 168/1999)
In situatia in care unitatea (angajatorul) nu a raspuns la toate revendicarile formulate sau, desi a raspuns, sindicatele nu sunt de acord cu punctul de vedere precizat, conflictul de interese se considera declansat. (articolul 16 din Legea nr. 168/1999)
Cel mai recent răspuns: mike250 , utilizator 05:36, 19 Martie 2007
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concilierea conflictelor de interese mike250 mike250 Concilierea conflictelor de interese Notiunea de conciliere A concilia inseamna a pune de acord, a impaca, a inlatura divergentele, contradictiile ... (vezi toată discuția)
Ccm antarro antarro Ce se intampla in cazul in care nu voi fi de acord sa semnez CCM? Sunt reprezentantul salariatilor si vreau sa stiu daca nu voi fi de acord cu semnarea ... (vezi toată discuția)
Greva BX BX O persoana oarecare poate intra pur si simplu in greva (sau un grup restrans de persoane) ? Adica greva dupa legile actuale trebuie sa fie ceva organizat de ... (vezi toată discuția)