avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită credit angajat bancar
Discuție deschisă în Executare silită

credit angajat bancar

Buna ziua.
Sunt angajata la o banca si acum doi ani am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca pe 25 ani cu beneficii de angajat. As dori sa plec de la aceasta banca dar in contractul de credit este stipulat ca" In cazul incetarii raporturilor de munca dintre Imprumutat si Banca, Banca va putea reanaliza noile conditii de eligibilitate si va decide daca va continua Contractul de Credit in conditii standard sau daca va declara scadente si exigibile toate obligatiile de plata ale Imprumutatului, prin obligatii de plata se intelege soldul creditului la data exigibilitatii". Daca mi se va reanaliza dosarul de credit nu ma voi putea incadra la suma pe care o mai am de rambursat, banca ma poate obliga sa returnez toti banii in conditiile in care eu imi voi plati rata la conditiile lor standard ca orice alt client sau poate sa-mi ia bunul cu care am garantat creditul?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ely_Lft , utilizator 20:23, 19 Mai 2010
probabil ca prima varianta e cea mai plauzibila.. presupun ca plecati tot in sistemul bancar.. la noul loc de munca eventual puteti face o cerere de refinantare si transferati in felul asta la noul loc de munca creditul
Un raspuns in totalitate exact nu va pot da fara a vedea contractul dintre dvs. si banca. Cu toate acestea, din cele scrise de dvs. aici, desi in mod principial banca poate decide, asa cum afirmati chiar dvs. ca scrie in contract, "daca va continua Contractul de Credit in conditii standard sau daca va declara scadente si exigibile toate obligatiile de plata ale Imprumutatului", cred ca in cazul in care veti putea plati ratele scadente la termen, iar incadrarea in conditiile standard nu este foarte disproportionat incalcata, si banca va fi de acord cu continuarea platii in aceste conditii, dar si in cazul unei nedoriite incercari de executare silita, in cadrul unei contestatii la executare, ati putea obtine o decizie favorabila a instantei. Daca insa, aceste conditii sunt evident dispoportionat incalcate, bineinteles ca banca poate cere plata integrala a sumelor exigibile, adica a soldului, asa cum contractual ati acceptat. Ori in conformitate cu prevederile legale (art.969 C.civ.), "conventiile legal facute au putere de lege intre partile contractante." Sfatul meu este sa incercati mai intai o renegociere a contractului cu banca si incheierea unui alt contract in conditiile dorite. Pana la urma, orice contract este prin definitie, un acord al partilor.
Succes!
Sa va ia bunu,l desi posibil, nu cred ca se doreste . Practic banca nu ia bunul nici in cazul executarii silite a clientilor. Ceea ce cred ca se doreste prin aceasta clauza este a se majora dobanda, care probabil a fost preferentiala sau a va obliga cumva sa refinantati creditului. Incercati mai inainte de a pleca modificarea contractului in sensul in care la plecare banca poate doar modifica marja de dobanda.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Mai 2010
Narcizaa, utilizator
Multumesc pentru raspunsurile dvs, inteleg ca exista posibilitatea unei executari silite in cazul in care imi dau demisia, chiar daca platesc rata la conditiile standard ale bancii. Imi fac probleme si nu pot sa-mi asum nici un risc deoarece imobilul ipotecat este al parintilor mei.Despre renegocierea contractului nici nu poate fi vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua credite ipotecare, acelasi creditor mariamihaelailie mariamihaelailie Buna seara, Am doua credite ipotecare la acelasi creditor. Am ales ca pentru unul sa nu imi mai platesc ratele. Poate creditorul, la declararea scadenta ... (vezi toată discuția)
Partaj credit? Dalba Dalba Va rog sa-mi dati si mie un sfat: Eu si sotul meu am luat un credit de nevoi personale cu ipoteca( ipoteca fiind chiar apartamentul parintilor mei). Banii pe ... (vezi toată discuția)
Decesul imprumutatului unui credit bancar ipotecar, ce se intampla cu creditul Nonynel Nonynel Speta este urmatoarea: A decedat o persoana care avea de achitat un credit bancar de nevoi personale garantat cu o ipoteca asupra unui imobil apartinand ... (vezi toată discuția)