avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... comision de risc credit ipotecar banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

comision de risc credit ipotecar banca

Am un credit ipotecar la Volksbank incheiat in 2007. Cu riscul de a ma repeta am sa pun din nou problema comisionului de risc, pentru ca raspunsurile nu au fost clare

Asadar la acest credit ipotecar se percepe un comision de risc 0.1% la sold, pe care eu il consider abuziv. Asadar doresc sa stiu daca pot avea castig de cauza daca actionez banca in instanta in acest sens.

Vreau sa fac urmatoarele precizari din contract pentru a vedea clar datele problemei.
In conditiile generale ale contractului de credit este mentionat comisionul de risc in felul urmator:

Pentru punerea la dispozitie a creditului Imprumutatul poate datora Bancii un comision de risc, aplicat la valoarea creditului tras, care se plateste lunar in primele 12 luni ale perioadei de credit;modul de calcul si scadenta/scadentele platii acestuia se stabilesc in Conditiile speciale; in cazul in care, in primul an de derulare a Conventiei de credit(primele 12 luni) exista intarzieri la plata ratelor scadente, Banca poate decide, de la caz la caz, perceperea comisionului de risc si in cel de al doilea an(urmatoarele 12 luni)


In conditiile speciale ale contractului de credit:

Comision de risc: 0.1% aplicat la soldul creditului, platibil lunar in zile de scadenta, pe toata perioada de derulare a prezentei Conventii de credit.


Dupa parerea mea clauza din conditiile speciale nu poate stabili durata de aplicare a acestui comision deoarece aceasta este stabilita in conditiile generale.

Intreaga depreciere a cursului valutar a fost suportata de mine (creditul fiind in CHF deprecierea este de peste 50% fata de cand am luat creditul in 2007), ratele mi le-am achitat la timp,apartamentul este ipotecat si asigurat in favoarea bancii. Asa ca nu vad riscul suportat de banca, in afara de faptul ca m-a imprumutat, insa pentru care incaseaza dobanda. Ca sa nu mai zic, recent banca doreste sa faca reevaluarea si nu este exclus pentru a cere garantii suplimentare

Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Teapa la credite volksbank. feriti-va!!! alina gia alina gia am luat un credit ipotecar in mai 2007. intr-o parte din contract imi spune ca platesc comision de risc toata perioada creditului (25 ani), iar intr-o parte ... (vezi toată discuția)
Comision de risc gociman gociman va rog sa-mi spuneti cum pot obtine eliminarea comisionului de risc dintr-un contract de credit. Am un credit imobiliar din 2007 la Volksbank cu un comision ... (vezi toată discuția)
Comision de risc volksbank alina gia alina gia am luat un credit ipotecar in mai 2007. intr-o parte din contract imi spune ca platesc comision de risc toata perioada creditului (25 ani), iar intr-o parte ... (vezi toată discuția)