avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... la intreprindere individuala evidenta contabila e ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

la intreprindere individuala evidenta contabila e obligatorie?

la intreprindere individuala esti obligat sa tii contabilitate?sau daca iti calculeaza norma la finante nu mai trebuie si contabilitate
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 19:58, 15 Mai 2010
Din cate stiu eu contabilitatea se tine in partide simpla, dar daca aveti si angajati lucrurile se complica.
tinerea evidentelor este obligatorie, pentru a putea fi identificate in orice moment bazele impozabile indiferent de forma care o alegeti contabilitate in pratida simpla sau norma de venit, adevarat cea mai putina bataie de cap o da PFA pe norma de venit!
Persoanele fizice conduc evidenta contabila in partida simpla conf.OMFP nr. 1.040/2004 . Persoanele care desfăşoară activităţi pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit nu au obligaţia să organizeze şi să conducă contabilitate în partidă simplă pentru activitatea respectivă.
In cazul in care Intreprinderea individuala nu are salariati si activitatea desfasurata poate fi impusa pe norma de venit, conform legii, nu aveti obligatia sa conduceti contabilitate.
Se tine in partida simpla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cineva2009 cineva2009 buna ziua As vrea sa stiu cat este impozitul pt pfa (vezi toată discuția)
Case de marcat adibocu adibocu cine ma poate lamurii daca instructorii auto PFA CU NORMA DE VENIT trebuie sa foloseasca si case de marcat? ce alte acte trebuie sa intocmeasca(registre ... (vezi toată discuția)
Avantaje de natura fiscala gaina gaina Buna seara Care sunt avantajele de natura fiscala in cazul desfasurarii unei activitati ca pfa? de la plata caror contributii sunt scutite pfa-urile? De ... (vezi toată discuția)