avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... cum sunt platiti functionarii publici angajati dupa 1 ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

cum sunt platiti functionarii publici angajati dupa 1 aprilie 2010?

va rog sa ma ajutati cu niste informatii cu privire la salarizarea functionarilor publici angajati dupa 1 aprilie 2010. sunt angajata pe un post de debutant in cadrul unei primarii si nu imi dau seama care este baza legala in care sunt platita daca imi puteti spune care este legea care se aplica acum.
multumesc anticipat
Daca sunteti debutant, salariul de incadrare este 705 RON.
multumesc pentru raspuns. totusi nu sunt pe deplin lamurita se aplica legea salarizarii unitare sau nu? am uitat sa precizez ca am studii superioare si in legea de salarizare unica scrie ca se plateste salariul minim pe economie*1.75
Legea salarizarii se aplica si nu prea: anumite articole din ea (printre care si aplicarea coeficientilor de salarizare) nu sunt in vigoare in 2010. Ca urmare, in acest an, la numirea in functia publica, salariul se stabileste prin raportare la o functie similara aflata in plata in institutie...Ori, un fp care in decembrie 2009 era incadrat ca si debutant (fata de care se face echivalarea), avea un salariu de baza sub 705 RON (la cat a crescut salariul minim in sistemul bugetar in 2010). Ca urmare, un functionar public debutant, indiferent de studii, va avea salariu de incadrare de 705 RON#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu de baza ContSters66817 ContSters66817 Buna ziua , cum se calculeaza un salariu de baza conform legii unice de salarizare aneza I/2 pentru un inspector debutant? Cum adica baza1.75? Cum se ... (vezi toată discuția)
Legea unica de salarizare carmen a carmen a Sunt functionar public asistent 3 cu 1, cu o vechime de 6 ani, conform noii legi de salarizare am un salar de incadrare (cu tot cu spor de vechime) de 705, in ... (vezi toată discuția)
Care este salariul unui consilier juridic asistent? mariamihaelailie mariamihaelailie Buna seara, As dori sa stiu care este salariul brut al unui Consilier Juridic Asistent t-Serviciul Contencios Administrativ, Juridic dintr-o primarie? Si ... (vezi toată discuția)