avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea unicului intretinator de familie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea unicului intretinator de familie

Am o intrebare legata de concedierea unicului intretinator de familie.Am a lucrat intr-o firma de componente auto din nov.2007 pana in ian 2009 cand din cauza crizei firma a facut restructurari colective.Precizez ca sunt unic intretinator de familie,fiind vaduva si avand un copil cu handicap in intretinere.De asemenea,precizez ca aveam un contract pe perioada determinata si ca postul pe care lucram nu a fost desfintat.Intrebarea mea este daca concedierea mea este legala in aceste conditii.Chiar daca nu mai pot face ceva in privinta aceasta sigur informatia imi va servi pe viitor.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 18 Mai 2010
Fiind un contract pe perioada determinata angajatorul nu are obligatia de a va reinnoi contractul sau de a-l transforma intr-unul pe perioada determinata.
Presupun ca CIM a incetat la data la care a expirat periada ptr care a fost incheiat.
Practic nu este vorba despre o concediere pura ci o neprelungire a contractului dvs de munca. Angajatorul decide daca va prelungi contractul pe inca o durata de timp sau pe durata nedeterminata. Incercati sa discutati cu conducerea societatii. Succes!
Care a fost temeiul de drept al incetarii raportului de munca? ... exista posibilitatea ca , c.i.m. sa fi incetat de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat.
Angajatorul nu este obligat sa prelungeasca durata unui c.i.m. incheiat pe durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire cim Monica H. Monica H. daca o persoana este angajata pe durata determinata, iar in aceasta perioda anunta angajatorul ca este insarcinata, angajatorul este obligat sa i prelungeasca ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Lehuzia si contractul de munca pe o perioada determinata scumpilake scumpilake Am tot analizat codul muncii, dar cred ca doar un expert ma poate lamuri, am fost angajata la o companie cu un contract pe o periada determinata de trei ori. ... (vezi toată discuția)