avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

Buna seara
Am o mare nelamurire
In anul 2006, am dat in judecata unitatea pentru plata orelor suplimentare lucrate in perioada octombrie 2004-decembrie 2006. A fost vorba de 55.000 ore suplimentare. Dupa numeroase procese am castigat la C.A.Iasi si unitatea a fost nevoita sa plateasca aproape 6 miliarde lei. La primirea banilor, membrii de sindicat au constatat ca unitatea nu a contabilizat corect orele suplimentare, iesind o diferenta de 18.153 de ore suplimentare care nu au fost prinse in procesul din 2006. In decembrie 2008 am deschis proces la Tribunalul Vaslui pentru cele 18153 ore suplimentare neplatite, am castigat si prin sentinta nr.104/CA./30.03.2009 obliga unitatea sa plateasca orele suplimentare si cheltuieli de judecata.
Unitatea, prin jurist, a facut recurs la C.A.Iasi, motivand autoritatea de lucru judecat si prin Decizia nr.99/C.A din 08martie.2010, pronuntata in dosarul 3845/89/2008, C.A Iasi a admis recursul unitatii si a respins actiunea sindicatului pe motiv ca a fost AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT. Decizia este irevocabila.
Intrebarea este daca mai este o cale de atac sau daca pot porni un nou proces pentru plata celor 18153 de ore suplimentare.

Va multumesc.

Luca
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 19 Mai 2010
Hotararile irevocabile pot fi atacate pe calea contestatiei in anulare pentru motivele prevazute de art. 317
Hotararile irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare, pentru motivele aratate mai jos, numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:
1. cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;
2. cand hotararea a fost data de judecatori cu calcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta.
Cu toate acestea, contestatia poate fi primita pentru motivele mai sus-aratate, in cazul cand aceste motive au fost invocate prin cererea de recurs, dar instanta le-a respins pentru ca aveau nevoie de verificari de fapt sau daca recursul a fost respins fara ca el sa fi fost judecat in fond.
Art. 318
Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu contestatie cand dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale sau cand instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.
O alta posibilitate ar fi o cerere la CEDO
1. La CEDO cererea va fi respinsa ca inadmisibila , intrucat nu vad care ar fi dreptul sau libertatea prevazuta de Conventia Europeana a Drepturilor Omului incalcata de Statul roman.

2. Conform art. 1201 C. civ., este autoritate de lucru judecat când a doua cerere în judecată are acelaşi obiect, este întemeiată pe aceeaşi cauză şi este între aceleaşi părţi, făcută de ele şi în contra lor în aceeaşi calitate.
Chiar daca exista posibilitatea de a atac printr-o cale extraordinara o hotarare judecatoreasca, in speta, nu vad in ce motive de contestatie in anulare sau revizuire s-ar incadra.

3. Un nou proces va fi supus mai intai dezbaterii a doua exceptii procesuale : autoritate de lucru judecat si prescriptia dreptului la actiune si apoi judecarii in fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac leusan leusan Cate cai de atac se pot exercita int-un proces civil, (anulare pr verbal de contraventie).? (vezi toată discuția)
Prescriptie - contestatie in anulare Monica H. Monica H. in 2012 am formulat o somatie de plata care mi-a inrerupt prescriptia. Somatia a fost respinsa, insa nu am reusit sa formulez o cerere pe drept comun in ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare bcory bcory Buna seara, Doresc sa va expun urmatoarea speta: am deschis un proces avand ca obiect contestatia in anulare a unei hotarari definitive si irevocabile, insa ... (vezi toată discuția)