avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale prescriptie - contestatie in anulare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

prescriptie - contestatie in anulare

in 2012 am formulat o somatie de plata care mi-a inrerupt prescriptia. Somatia a fost respinsa, insa nu am reusit sa formulez o cerere pe drept comun in termenul de 6 luni prevazut de lege, astfel incat in momentul de fata suma ce urma a fi recuperata este prescrisa.
Introducerea unei contestatii in anulare , ma poate repune in termenul de 6 luni???
Cel mai recent răspuns: seldom , utilizator 22:15, 31 Iulie 2017
Contestatia in anulare, Art. 317 din C.P.C :
Hotararile irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare, pentru motivele aratate mai jos, numai daca aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului :
1. cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;
2. cand hotararea a fost data de judecatori cu calcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta. Cu toate acestea, contestatia poate fi primita pentru motivele mai sus-aratate, in cazul cand aceste motive au fost invocate prin cererea de recurs, dar instanta le-a respins pentru ca aveau nevoie de verificari de fapt sau daca recursul a fost respins fara ca el sa fi fost judecat in fond.

Art. 318
Hotararile instantelor de recurs mai pot fi atacate cu contestatie cand dezlegarea data este rezultatul unei greseli materiale sau cand instanta, respingand recursul sau admitandu-l numai in parte, a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.


-dacă dvs. vă încadraţi cumva potrivit motivelor ce le-aţi avea.
Buna ziua,

Ar fi fost util sa reveniti sa ne comunicati daca intr-adevar prin contestatie in anulare ati reusit sa repuneti in termen sau ce s-a intamplat cu prescriptia in noul proces de drept comun.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli expert, cai extraordinare de atac Ramona1982 Ramona1982 Am pierdut un dosar privind suspendarea permisului de conducere. Am platit expertul, eu pot sa mai recuperez banii de la expert? Mai pot face ceva privind ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare trebuie motivata? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Daca formulez contestatia in anulare trebuie sa motivez de la inceput obiectiile sau voi invoca motivele la o urmatoare intampinare? Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare bcory bcory Buna seara, Doresc sa va expun urmatoarea speta: am deschis un proces avand ca obiect contestatia in anulare a unei hotarari definitive si irevocabile, insa ... (vezi toată discuția)