Daca am dobandit un teren in baza legii 15/2003 pentru sprijinirea tinerilor pentru construirea unei locuinte si in baza acestei legi in actele de proprietate nu s-a trecut nici o clauza ( de exemplu in artiolele legii este prevazut ca trebuie sa incepi constructia in maxim 1 an de la data intrarii in posesie ) daca eu nu respect arcolele prevazute de lege, statul imi poate retine terenul ?- mentionez , ca pe acte nu este trecut nici o clauza referitoare la data inceperii constructiei, etc.
Intr-o astfel de situatie nu mai este cazul sa se faca nici o mentiune in actele proprietarului?Se subantelege prin lege?
legea are primordialitate...... in baza acestei legi s-a facut contractul deci acesta se va completa cu legea....chiar daca tu ai prevede altceva in acest contract tot legea s-ar aplica.......
Deci eu trebuie sa indeplinesc toate articolele legii chiar daca acest lucru nu mai este prevazut si in actele proprietarului?
Nu se poate lua alte hotarari de administratiile locale, in baza acestei legi ?Sau trebuie in primul rand sa se supuna legii fara a face alte modificari?
poti sa incepi sa faci fundatia si apoi restul cand vrei (asa am facut eu),in ceeA ce priveste legea ea se aplica ad literam ca ea sta la baza formularii contractului ,fara aceasta lege contractul nu putea exista sau da nastere rapoartelor juridice!
Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa ma lamuriti in niste aspecte. Cumnatul meu detine un astfel de teren pe legea 15/2003...el nu poate sa construiasca si as dori eu sa fac ceva acolo.
1. exista o modalitate ca dupa ce eu voi termina constructia pe numele lui bineinteles sa mi-o vanda mie sau printr-un act sa imi ateste dreptul de proprietate pe constructie pe durata de viata a acesteia?..daca da ce se intampla cu terenul...imi trece mie ca si drept de folosinta gratuita?... Problema e ca el vrea ca noi sa fim siguri ca investim acolo sigur si ca nu vor fi probleme din diferite motive.
2. Problema a doua e ca eu impreuna cu altcineva vrem sa facem acolo un duplex....in conditiile in care se poate face un act legal intre noi care sa imi ateste dreptul de proprietate pe constructie ..... aceasta se poate ulterior dezmembra...adica fiecare sa fim separati total?
3. Cand se aloca aceste terenuri....primaria iti impune si cum va arata casa ...adica e o problema sa o fac cum vreau eu...bineinteles in conditiile respectarii regimului de inaltime etc. Adica primaria imi poate spune ca nu am voie sa fac un duplex sau ceva de genu.
Multumesc frumos si astept un raspuns cat mai laborios se poate ca sa inteleg situatia pe deplin.
Legea 15/2003
naria
Buna tuturor.
Din pacate ma aflu intr-un impas,si as dori sa ma sfatuiti ce as putea face,si anume:
F.A. actualul sot al verisoarei mele (grad de rudenie2), ... (vezi toată discuția)