avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea 15/2003 - statul imi poate lua terenul?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea 15/2003 - statul imi poate lua terenul?

Buna ziua,
am o intrebare, poate ma puteti ajuta

Daca am dobandit un teren in baza legii 15/2003 pentru sprijinirea tinerilor pentru construirea unei locuinte si in baza acestei legi in actele de proprietate nu s-a trecut nici o clauza ( de exemplu in artiolele legii este prevazut ca trebuie sa incepi constructia in maxim 1 an de la data intrarii in posesie ) daca eu nu respect arcolele prevazute de lege, statul imi poate retine terenul ?- mentionez , ca pe acte nu este trecut nici o clauza referitoare la data inceperii constructiei, etc.

Intr-o astfel de situatie nu mai este cazul sa se faca nici o mentiune in actele proprietarului?Se subantelege prin lege?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 17 Mai 2016
Ce inseamna sa incepi constructia??????????
Sa incepi chiar si fundatia in pamant ?????? Sa termini fundatia si sa te apuci de ridicat elevatia?????????Sau sa incepi cu zidaria?????????
Legea este atat de interpretabila incat nu stii ce sa faci.
Astept un raspuns
Va multumesc!
După finalizarea construirii locuinţei, consiliul local poate hotărî, la solicitarea proprietarului locuinţei, vânzarea directă către acesta a terenului respectiv. Preţul de vânzare se stabileşte prin expertiză tehnică, întocmită de un expert evaluator autorizat şi aprobată de consiliul local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 15/2003 naria naria Buna tuturor. Din pacate ma aflu intr-un impas,si as dori sa ma sfatuiti ce as putea face,si anume: F.A. actualul sot al verisoarei mele (grad de rudenie2), ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am si eu o problema cu banca costycostel costycostel Am un credit la Banca la care am facut o reesalonare, la primul contract nu am avut nici o IPOTECA MOBILIARA iar la noul contract de reesalonare mi sa atasat o ... (vezi toată discuția)
Schimbarea propetarului unui teren oferit in baza legii nr.15/2003 cristina_flmn cristina_flmn As dori sa stiu daca pentru terenurile acordate tinerilor sub 35 de ani in în baza Legii nr. 15/2003 exista vreo forma legala prin care titularul, dupa ... (vezi toată discuția)