avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... studenta in anul 2 la zi, pot beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

studenta in anul 2 la zi, pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

Buna ziua,sunt studenta la zi anul 2 la controversata Univer Spiru Haret#-o,nu sunt casatorita legal cu sotul meu,insa ne-am dori un copil,dar stiu ca odata cu venirea copilului pe lume cheltuielile sunt mult mai mari si din salariul sotului nu ne-am mai descurca ca si asa ne este destul de greu,eu de 1 an de zile imi caut de munca si nu gasesc
daca totusi am face copilul as avea vreo sansa sa i-au acea indemnizatie?
va multumesc si astept raspunsuile dvs!
Cel mai recent răspuns: anila22 , utilizator 11:58, 21 Mai 2010
~ Conținut șters la cerere ~
1. Daca sunteti studenta la zi veti beneficia de indemnizatie de CCC pana la 2 ani.
2. Din Normele de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 4 - (1) Concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, prevăzute de ordonanţa de urgenţă, se acordă persoanelor îndreptăţite, dacă acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Codul fiscal, timp de 12 luni în ultimul an anterior datei naşterii copilului sau, după caz, de la data la care s-a realizat încredinţarea în vederea adopţiei, s-a aprobat adopţia ori s-a instituit plasamentul sau tutela.
(2) De drepturile prevăzute la alin. (1) beneficiază şi persoanele care realizează venituri supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestora.
...
(7) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi numai din perioadele prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, dacă persoana s-a aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...
c) a beneficiat de concedii medicale şi de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
...
e) a beneficiat de concedii medicale şi de indemnizaţii pentru maternitate;
f) a beneficiat de concedii medicale şi de indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav;
g) a beneficiat de concedii medicale şi de indemnizaţii de risc maternal;
...
i) a beneficiat de concedii şi de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările ulterioare;
i.1) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar sau, după caz, universitar, organizat potrivit legii, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale, considerându-se inclusiv perioada cuprinsă între absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar, organizat potrivit legii, şi începerea învăţământului universitar, în acelaşi an calendaristic;
deci nu am nici o sansa!:sorry:
speram ca totusi statul sa vina in sprijinul natalitatii,ca de gasit slujbe nu e nici o sansa toti dau afara nu ne dau nici o sansa la supravietuire,dar la formarea unei familii! imi pare rau ca trebuie sa traiesc intr-o astfel de tara
1. Se pare ca nu ati citit mesajul meu sau nu ati fost atenta la ce ati citit.
2. Normele de aplicare a OUG 148/2005 spun ca acele 12 luni premergatoare nasterii pot fi constituite si din (sau numai din) periooada in care mama
i.1) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar sau, după caz, universitar, organizat potrivit legii, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale, considerându-se inclusiv perioada cuprinsă între absolvirea cursurilor de zi ale învăţământului preuniversitar, organizat potrivit legii, şi începerea învăţământului universitar, în acelaşi an calendaristic;

3. Asadar veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.
tudorvaleriu a scris:

1. Se pare ca nu ati citit mesajul meu sau nu ati fost atenta la ce ati citit.
2. Normele de aplicare a OUG 148/2005 spun ca acele 12 luni premergatoare nasterii pot fi constituite si din (sau numai din) periooada in care mama

3. Asadar veti putea beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani.

intradevar am citit printre randuri,va multumesc mult pentru timpul acordat,daca ati sti cat de mult ma bucur ca exista aceasta posibilitate
numai sa nu mi se bage bete in roate in momentul in care se intampla minunea,deoare Univer Spiru Haret este aclamata de f multe persoane
va doresc multa sanatate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Post natal bobeicaalin bobeicaalin Daca o persoana nu indeplineste decat 11 luni la un loc de munca si mai are in trecut la un alt loc de munca alte 3 luni cu jumate de norma....poate primi ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia privind mamele studente elena90 elena90 buna ziua.sunt studenta la univ spiru haret din bucuresti la zi .urmeaza sa nasc in februarie 2013.in oct 2011 m am inscris anul 1 la aceasta facultate.Avand ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate Azuryn Azuryn Buna seara, In cazul in care sotia a demisionat de la locul de munca in luna martie 2010 si a aflat apoi ca este insarcinata, are dreptul la indemnizatia ... (vezi toată discuția)