avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie de superficie

am construit pe terenul sotiei cumnatei si a unei a treia persoane pe cere mai exista o casa coproprietate a celor trei. Amprenta noi constructii este 58mp. Terenul 282mp si casa preexistenta 120mp. Am fecut totul legel cu acordul lor notarial. La cartea funciare am fost informat ca declaratia nu ajunge si ca trebuie sa fac conventie de superficie. Superficia inseamna ca cineva construieste pe terenul altcuiva o constructie si proprietarul este deacord. Nimeni stie sa-mi spuna sigur pe care suprafata trebuie trecuta in conventie si ce face sotia mea isi da acordul sa-si construiasca. Este aberant si nu stiu ce trebuie sa fac. Am aflat ca taxele notariale sunt similare cu cele de la vanzare. Boc are nevoie de bani nu?
Va rog, cine ma poate ajuta?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:36, 20 Mai 2010
depinde de notar cuantumul taxelor.. si da, aveti nevoie de o astfel de conventie ca nu siti niciodata cum se intoarce roata si cum se schimba relatiile cu celelalte 2 proprietare.. mai bine sa existe convenita respectiva.. in privinta suprafetei ce trebuie trecuta in conventia eu zic sa treceti suprafata ocupata de constructia dvs si inca o suprafata necesara drumului de acces la respectiva constructie
multumesc mult
cunoasteti cumva un notar bun si ieftin, care se pricepe?
...sfatul meu este ca in prealabil incheierii conventiei sa luati legatura cu un topometrist care sa intocmeasca o schita avizata de cadastru care sa ilustreze exact suprafata ocupata de constructie si care sa faca parte integranta din conven ntia de superficie...asta daca nu se doreste grevarea intregului teren(corp proprietate)...aici este un cerc vicios...pt autoriz de construire ai nevoie de un drep real de a construi(propr, superficie,concesiune)...drept care trebuie constituit prin conventie...si dovedit cu extras cf...insa cf-ul nu intabuleaza dr de superficie decat odata cu intabularea constructiei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de superficie mars_on_line mars_on_line Constructorul de buna credinta (conform sentinta civila) poate avea drept de proprietate asupra unui apartament construit la etajul unui imobil proprietatea ... (vezi toată discuția)
Speta jramona jramona Un imobil este cumparat astfel: constructia de catre o persoana straina iar terenul de catre o persoana juridica romana. Mentionez ca imobilul era intabulat in ... (vezi toată discuția)
Comodat cu probleme looneytunx looneytunx Buna ziua. Lucrez la o firma de cadastru si m-am lovit de urmatoarea problema: - Proprietarul X1 si X2 (sot si sotie) detine teren cu doua constructii ... (vezi toată discuția)