avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de superficie

Constructorul de buna credinta (conform sentinta civila) poate avea drept de proprietate asupra unui apartament construit la etajul unui imobil proprietatea altcuiva ( tata)???.Mentionez ca tata este proprietarul 100%al terenului si al parterului(casa la curte).Am depus actele pt. cadastru si intabulare,s-a admis la cadastru(doua nr cadastrale),dar la intabulare imi cer o conventie de superficie (autentificata).La notariat imi cer cadastru si intabulare!!:Deci sant intr-un cerc vicios!,stie cineva rezolvarea?? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:48, 25 Iulie 2008
Pentru a va intabula dreptul de proprietate asupra apartamentului este necesar sa se stabileasca un drept de superficie in favoarea Dvs. asupra terenului aferent constructiei.
Acest drept de superficie se poate constitui in 2 moduri:
1. Conventie de superficie incheiat cu tatal Dvs. in forma autentica;
2. Printr-o actiune confesorie de superficie, prin care cereti instantei sa stabileasca, prin hotararea ce o va pronunta, ca suntei titularul dreptului de superficie asupra terenului aferent constructiei.

Dupa ce deveniti titularul dreptului de superficie, intr-unul din modalitatile sus-mentionate, veti putea solicita Oficiului de Cadastru intabularea dreptului de proprietate asupra constructiei si a dreptului de superficie asupra terenului in CF.
Va multumesc,asta am inteles ,ideea era cum fac conventia in forma autentica (la notariat) :-/.Fara cadastru si intabulare niciun notariat nu imi poate face aceasta conventieX-(
"Constructorul de buna credinta (conform sentinta civila) poate avea drept de proprietate asupra unui apartament construit la etajul unui imobil proprietatea altcuiva ( tata)???"

La ce sentinta va referiti si ce se dispune prin ea?:-/
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
ContSters53762, utilizator
Conform sentintei judecatoresti(definitiva si irevocabila),sant constructorul de buna credinta al apartamentului situat la etajul imobilului proprietatea tatalui meu.=D>(bucuresti sector 6)Mentionez ca am rol separat la DITL si platesc impozit de 9 ani
Va recomand sa intentati proces.Altfel nu iesiti din cercul vicios de care vorbiti.
Cu notarii pierdeti timpul.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie de superficie mircea alexe mircea alexe am construit pe terenul sotiei cumnatei si a unei a treia persoane pe cere mai exista o casa coproprietate a celor trei. Amprenta noi constructii este 58mp. ... (vezi toată discuția)
Accesiune , superficie , proprietate ? mars_on_line mars_on_line Trei cuvinte f. importante.Sfatuiti-ma si pe mine in urmatoarea speta :In anul 1992 am construit la etajul casei parintesti un apartament format din 2 camere ... (vezi toată discuția)