Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vinzare teren agricol

un prieten a vindut un teren agricol acum 3ani,cel ce a cumparat terenul a facut un precontract prin care a achitat o parte din suma pe teren si a pus termen de incheiere a actelor intr-un an de zile dar a trecut 3 ani si cel ce a cumparat terenul a disparut fara urma si prietenul meu nu stie ce sa faca,poate sa-l mai vinda la altcineva?
Cel mai recent răspuns: nuta stefan , utilizator 22:43, 16 Ianuarie 2012
Bineinteles ca poate sa vanda, este in continuare proprietar,
doar ca trebuie constatata rezilierea precontractului in instanta.
Buna ziua !
Sa- l vanda la altcineva poate, dar in baza precontractului incheiat va putea fi actionat in instanta de catre cel ce s- a obligat sa- l cumpere si a achitat parte din valoarea terenului.
Eu va sfatuiesc sa- l actioneze in instanta pe cumparator, pentru obligarea la perfectarea actelor de vanzare - cumparare.
Cu stima !
nu am mai accesat de mult aceasta problema,actele de vanzare-cumparare de care zice domnul avocat se mai pot face fara semnatura prietenului meu deoarece din nefericire a decedat acum trei luni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare cumparare teren DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri vis-a-vis de un precontract facut de mama mea. Ea locuieste in Bucuresti de multi ani si anul trecut a primit ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite ilieviorel ilieviorel buna ziua. in anul 2008 am primit un teren in folosinta gratuita de la primarie. neputand sa-mi fac casa am vandut terenul unui prieten in baza unui ... (vezi toată discuția)