avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal, sanctionare incalcare reguli circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal, sanctionare incalcare reguli circulatie

Buna ziua.In urma cu 2 saptamani am fost oprit de un echipaj de politie pentru motivul sustinut de ei cum ca as fi depasit viteza legala cu 29 km/h pe sector de drum cu limita de 100 km/h.
In zona respectiva in mod sigur nu am mers mai tare de 100-110 km/h observand echipajul situat undeva la 1 km in fata mea.Mentionez ca echipajul era in miscare (radar nou).
A doua problema o constituie faptul ca mi s-a intocmit proces verbal DAR nu mi s-a inmanat pentru a-l citi si eventual a recunoaste sau nu fapta..Dupa ce a terminat de scris procesul verbal i-am zis ca nu semnez ,nu am apucat sa termin de vorbit ca politistul a plecat :O:O
A treia problema este faptul ca ieri mi-a sosit procesul verbal la Posta.L-am ridicat si am constatat ca politistul a semnat in locul meu la rubrica "am luat la cunostiinta" cum ca as fi de acord cu ce scrie in procesul verbal cu toate ca eu NU AM SEMNAT NIMIC pe respectivul proces verbal.:training:
Vreau sa contest sanctiunea dar eu am domiciliul in Buzau iar sanctiunea am primit-o in jud Ialomita.Se poate contesta prin alte metode pentru ca nu prea as vrea sa ma prezint personal la Slobozia.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
predasgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:43, 27 Mai 2010
formulati o plangere contraventionala la Judecatoria in raza careia ati fost oprit. Solicitati ca intimata (Politia) sa depuna la dosarul cauzei plansele foto cu viteza dvs., verificarea metrologica a aparatului radar , atestatul de operator radar al agentului constatator si pastrati plicul, care face dovada ca nu ati semnat procesul verbal de contraventie.

In rest, multa bafta!
In termen de 15 zile de la comunicare formulati contestatie impotriva PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Ok sa inteleg ca dovada faptului ca nu am semnat PV la intocmirea acestuia este trimiterea acestuia prin Posta.Am vreo sansa sa obtin anularea PV din acest motiv?Nu ma pricep dar nu prea cred ca este Ok ca cineva sa foloseasca semnatura mea...:confused:
De ce nu mi-a fost inmanat PV din moment ce am fost oprit timp de 15 minute practic fata rost ,sa nu mai vorbesc de atitudinea politistului fata de mine.
Formulati contestatie in termenul legal de 15 zile de la primirea procesului verbal si artatati in aceasta ca semnatura nu va apartine,apoi introduceti plangere penala la parchetul copetent teritorial faptei impotriva agentului care v-a falsificat semnatura pentru fals si uz de fals.
Solititati suspendarea judecarii contestatiei,conf.art.244 pct.2 c.pr.civ,pana la solutionarea plangerii penale.
Verificati daca procesul verbal nu are si alte consemnari care nu respecta realitatea sau daca nu sunt completate toate rubricile,pentru a constata daca sunt aplicabile la formularea contestatiei si motivele de nulitate prev.de art.16 si 17 din OG nr.2/2001
Nesemnarea PV nu este motiv temeinic care sa conduca singur la anularea PV
Comunicarea PV prin posta face parte din procedura legala de comunicare
Toate aspectele pe care le apreciati abatere de la lege,sesizati-le ,la parchet,dupa cum va precizat dl mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv rutier- radar, martor asistent fara acte la el eliz_k eliz_k Buna ziua, As vrea sa va povestesc urmatoarea intamplare si sa va cer un sfat. Tranzitam cu sotul meu o localitate din Jud. Sibiu unde limita de viteza este ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru viteza pe nedrept Anonim_00 Anonim_00 Buna seara, Tatal meu circula in localitate cu 55 km/h ( il depaseau alte masini ) insa brusc a fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere. Cei doi ... (vezi toată discuția)