avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO inainte de CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO inainte de CIC

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu 2 nelamuriri pe care le am:
1. Din cauza ultimelor modificari legate de valoarea CIC si a impozitelor pt programatori, am hotarat sa intru in prenatal cat de repede posibil, ca sa imi fie afectata cat mai putin indemnizatia. In aceste conditii este posibil sa imi iau zilele cuvenite de concediu de odihna DUPA terminarea postnatulului si abia dupa CO sa intru in CIC?
2. La calcularea valorii indemnizatiei, se considera veniturile din ultimele 12 luni de dinaintea nasterii? Chiar daca sa zicem in ultimele 2 luni inaintea nasterii am fost in prenatal?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 13:31, 27 Mai 2010
1. Da, este posibil acest lucru, insa trebuie sa aveti in vedere ca veti avea mai putine zile de CO ( concediul de odihna se acorda proportional cu activitatea prestata, deci fiind in medical veti avea mai putine zile de CO)
2. Da, la calcularea indemnizatiei, se iau in considerare cele 12 luni anterioare nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cristinaburescu cristinaburescu Buna ziua!va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema am o salariata care este insarcinata in luna a -VI -a,din luna octombrie intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal LuizaDragan LuizaDragan buna ziua, sunt insarcinata in 7 luni jumate si am cateva nelamuriri legate de concediul de maternitate (pre si postnatal): - din cele 126 zile, daca imi ... (vezi toată discuția)