avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict

buna,am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.am fost internat in spital din data de 9mai pina in data de 24 mai,apoi am stat in concediu medical pina astazi 31 mai.Maine ar trebui sa incep serviciul,dar seful mi-a spus astazi ca nu are nevoie de mine pina in data de 15 alunii iunie ca atare sa stau acasasa fac ce vreau.Nu s-a pus problema de concediu fara plata sau alta forma de ajustifica aceste 15 zile de inactivitate pe care eu nu o sa primesc nici un ban.As dori sa stiu daca pot sa-mi dau demisia fara sa fiu obligat la cele 15 zile de preaviz,sau daca as putea beneficia de somaj,avand vechimea necesara.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:08, 31 Mai 2010
1. Puteti sa va dati demisia, iar angajatorul, la solicitarea d-voastra. poate renunta la termenul de preaviz.
2. Puteti fi beneficiarul indemnizatiei de somaj, daca intruniti conditiile legale, iar concedierea nu este ca urmare a demisiei ori sanctiune disciplinara.
~ Conținut șters la cerere ~
Încetarea contractului individual de muncă prin acordul părţilor sau prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
Salariatul poate demisiona fara preaviz , in cazurile urmatoare :
- angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m.
- angajatorul renunta la perioada de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie napoleonul napoleonul Buna! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: doresc sa demisionez la zi cu acordul partilor, art.55 lit.b Codul Muncii; dar din cate demisii au fost ... (vezi toată discuția)
Codul muncii -demisia la zi andre80andre andre80andre ma intereseaza sa stiu daca pot inainta demisia la zi,cu toate ca in contractul indiv de munca scrie de preaviz 15 zile calendaristice? si ce inseamna 15 zile ... (vezi toată discuția)
Demisie fara respectarea perioadei de preaviz b90laurentiu b90laurentiu Buna seara, vin cu o problema mai delicata la d-voastra. Am lucrat in cadrul unei firme de mai bine de 9 luni, iar recent a aparut posibilitatea de opta pentru ... (vezi toată discuția)