Buna ziua.am si eu o intrebare.as vrea sa stiu daca o persoana are dreptul la o locuinta in urma casatoriei,locuinta fiind donata sotului in perioada cand acesta era necasatorit!!multumesc mult
La ce locuinţă să aibă dreptul? La cea a soţului? La una socială? La una din vreun program susţinut de stat? Pentru că nu prea se înţelege.
Pentru a vă răspunde în acelaşi registru general în care a fost pusăîntrebarea, vă voi spune că orice om are dreptul la o locuinţă. După care norme? După cele morale.
Inteleg din formularea vaga ca ati dori sa stiti daca in caz de divort puteti include in bunurile supuse partajului locuinta pe care sotul dvs o avea deja cand v-ati casatorit. In aceasta ipoteza raspunsul este nu. Doar sotul dvs. este proprietar al locuintei. Sunt supuse partajului doar bunurile aflate in proprietatea comuna a sotilor.
In situatia in care sotul proprietar al locuintei a decedat sotia mosteneste o parte din patrimoniul sotului, cota parte la care are dreptul depinde de numarul si calitatea celorlalti mostenitori.
Ce drepturi are???
Buna ziua,
Va rog din suflet sa imi oferiti si mie sfaturile dvs. cu privire la cazul unei prietene. Ea e casatorita de 15 ani cu un barbat care a mai ... (vezi toată discuția)
Mostenitori
julesa
Buna ziua,
Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii).
As vrea sa ... (vezi toată discuția)