avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1145 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate donata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate donata

Buna ziua.am si eu o intrebare.as vrea sa stiu daca o persoana are dreptul la o locuinta in urma casatoriei,locuinta fiind donata sotului in perioada cand acesta era necasatorit!!multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ContSters107540 , utilizator 19:51, 1 Iunie 2010
Ce calitate are persoana respectiva? este sotia?
Cand sa aiba drepturi? in timpul vietii, la partaj sau dupa decesul sotului?
La ce locuinţă să aibă dreptul? La cea a soţului? La una socială? La una din vreun program susţinut de stat? Pentru că nu prea se înţelege.

Pentru a vă răspunde în acelaşi registru general în care a fost pusăîntrebarea, vă voi spune că orice om are dreptul la o locuinţă. După care norme? După cele morale.

Inteleg din formularea vaga ca ati dori sa stiti daca in caz de divort puteti include in bunurile supuse partajului locuinta pe care sotul dvs o avea deja cand v-ati casatorit. In aceasta ipoteza raspunsul este nu. Doar sotul dvs. este proprietar al locuintei. Sunt supuse partajului doar bunurile aflate in proprietatea comuna a sotilor.
In situatia in care sotul proprietar al locuintei a decedat sotia mosteneste o parte din patrimoniul sotului, cota parte la care are dreptul depinde de numarul si calitatea celorlalti mostenitori.
Da.este vorba in cazul unui partaj ce s-ar intampla.moral da intra in bunuri dar legal intrebam eu.multumesc mult de raspunsuri.multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are??? Buna ziua, Va rog din suflet sa imi oferiti si mie sfaturile dvs. cu privire la cazul unei prietene. Ea e casatorita de 15 ani cu un barbat care a mai ... (vezi toată discuția)
Buna seara detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala ... Raul611 Raul611 Buna seara Detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala sotie. Cu actuala sotie nu am copii, dar am un fiu dintr-o alta casnicie. In caz de decesul ... (vezi toată discuția)
Mostenitori julesa julesa Buna ziua, Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii). As vrea sa ... (vezi toată discuția)