avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoasterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoasterea copilului

Buna ziua!
Sunt insarcinata in luna a patra si necasatorita, iar tatal copilului nu vrea sa recunoasca copilul. Dupa nastere voi incepe un proces pentru ca el sa il recunoasca si as vrea sa va intreb daca dupa proces si dupa testul ADN va fi obligat sa ii dea copilului numele lui, nu doar sa il recunoasca. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:15, 2 Iunie 2010
Nu poate fi obligat sa-i dea numele. insa va figura in certificatul de nastere al copilului ca tat si va va platei pensie alimentara.copilul va avea acelasi drepturi ca si cel din casatorie
Dar are vreo sansa sa imi ia copilul? Eu sunt studenta, iar el este angajat.
Nimic nu este perfect...asadar...dar, avand in vedere cutuma intantei, atitudinea lui si varsta copilului sansese sunt extrem de mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testul de paternitate efectuat - implicatii drepturile tatalui la un copil nerecunoscut roxana72 roxana72 Sunt necasatorita, am un bebelus nascut la 1 noiembrie 2007 si am o problema pe care nu prea stiu cum sa o rezolv. Tatal copilului cand a aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Test adn dorit de tatăl biologic după adoptarea copilului, nerecunoscut de el, de către soțul mamei. ce șanse are să obțină efectuarea testului? Carla Ioana Carla Ioana Buna ziua! Scriu in speranta ca cineva ma poate linisti. In anul 2009, in urma unei relatii (nu de casatorie) am dat nastere unui copilas. De tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)