avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distrugerea de acte personale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distrugerea de acte personale

Va rog, daca stie cineva care este actul normativ care incrimineaza distrugerea de acte personale: contracte de casa, sau alte acte de importanta de catre membrii familiei cu scopul de a nu mai avea dovezi in acest sens.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 23:28, 18 Aprilie 2010
Codul penal, prevede printre alte infractiuni, infractiune de distrugere, indiferent ca faptuitorul este sau nu membru al familiei.
cod penal
Art. 217. – Distrugerea

Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuintare a unui bun apartinând altuia sau împiedicarea luarii masurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum si înlaturarea masurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 3 ani sau cu amenda.

Art. 219. - Distrugerea din culpa

Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuintare, din culpa, a unui bun, chiar daca acesta apartine faptuitorului, în cazul în care fapta este savârsita prin incendiere, explozie sau prin orice alt asemenea mijloc si daca rezulta pericol public, se pedepsesc cu închisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.

~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugerea unui bun cu rea intentie bigica bigica Buna ziua! Am avut contract de inchiriere a unui spatiu (baraca si teren). Spatiul era dotat cu geamuri PVC, Usa, acoperis lemn, etc... Contractul a expirat in ... (vezi toată discuția)
Acuzatia de distrugere norbert84 norbert84 Se poate actiona in judecata o persoana sub acuzatia de distrugere, in cazul in care a avariat 6 autoturisme aflate in parcare? Pe langa asta, autorul ... (vezi toată discuția)
Vandalizarea autoturismului hsimona hsimona va rog sa ma ajutati cu legi din ro care ma apara impotriva vandalizarii masinii de catre vecinii rau intentionati.au aruncat intentionat cu cani si borcane in ... (vezi toată discuția)