avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SFAT AUTODENUNT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SFAT AUTODENUNT

Buna ziua, am ajuns in postura de-a face autodenunt si de a denunta asociatii mei dintr-o firma. Pe scurt, povestea mea este urmatoarea: am /sunt asociat intr-o firma, cu inca 2 oameni, care m-au inselat, vanazand toate utilajele firmei si fara a-mi da banii cuveniti partilor sociale. Nu mai am ce face, nu mai am nici o posibilitate de-a recupera un ban, si am ajuns in situatia, ultima solutie, razbunarea, vreau sa fac plangere penala impotriva lor, pe baza tuturor ilegalitatilor care s-au savarsit de-a lungul timpului. Cea mai grava este evaziunea fiscala, vreau sa stiu care este cea mai buna varianta: denuntul sau autodenuntul? Ptr ca eu stiam de ce se intampla, si vreau sa stiu daca voi avea sau nu de suferit daca voi face plangere penala pe evziune fiscala? dupa noul cod penal, autodenuntul este exonerat de vina?
Multumesc, astept si alte sfaturi.
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 15:15, 14 Mai 2007
Destul de vagi informatiile pentru a primi sfaturi mai detaliate....
In orice caz, autodenuntul nu exonereaza faptuitorul de raspundere penala. Eventual, judecatorul, avand in vedere comportarea inculpatului in timpul procesului penal, ajutorul sincer dat organelor judiciare in vederea lamuririi tuturor aspectelor cauzei, faptul ca nu este recidivist etc, poate sa aplice o pedeapsa spre minimul special prevazut de lege pentru fapta respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un subiect mai delicat-----va rog sa ma ajutati!va rog din suflet! termofretto termofretto Buna ziua!Am si eu un caz si as dori niste sfaturi ! Pe scurt,am montat unchiului meu care este primar intr-o comuna doua centrale termice pe combustibil ... (vezi toată discuția)
Alta situatie penibila - hartuire si/sau denuntare calomnioasa? vivianadeva vivianadeva Buna ziua. Dreptul penal nu e specialitatea mea asa ca apelez la specialisti. M-am despartit de prietenul meu, care, din dorinta de razbunare mi-a facut tot ... (vezi toată discuția)
Inselaciune zorro22 zorro22 buna ziua, nu stiu daca e locul potrivit (in forum) dar am si eu o problema..... am fost inselat de un nemernic (recidivist)...mi-a cerut o suma de bani ... (vezi toată discuția)